back

На Чернігівщині шукатимуть кандитатів на найвищу відзнаку для медиків

25-11-2022 | 17:17

Установче засідання Регіональної ради області з призначення відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» відбулося сьогодні в обласному центрі. Участь у заході взяли заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк, голова обласної ради Олена Дмитренко, представники медичної галузі, духовенства та журналісти.

У ході засідання було обрано склад Регіональної ради, її голову, двох заступників та секретаря. Наступний етап — відбір кандидатів, аналіз їхньої діяльності та подання справ на розгляд Національної експертної комісії з нагородження відзнаками «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Перша відзнака вручається у 9 номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України», «Найкращий заклад охорони здоров’я», «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» та «Найкращий працівник фармації». Друга ж — у трьох номінаціях: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки в медицині».

«Наша область має достойних представників сфери охорони здоров’я, справжніх професіоналів. До того ж — патріотів рідної країни. У цьому всі ми переконалися під час активних бойових дій у березні, коли наші лікарі робили неймовірне у надскладних умовах. Продовжуємо переконуватися і зараз, перебуваючи під їхньою постійною опікою. Про них має знати вся Україна», — наголосила Жанна Шерстюк.

Довідково: Відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» започатковано у 2017 році. Вона створена на засадах започаткованої у 2009 році заохочувальної відзнаки Міністерства охорони здоров’я України «Хрест Пантелеймона Цілителя». Відзнака  є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у медичній галузі.
«Медаль Святого Пантелеймона» запроваджена у 2018 році.

Обидві відзнаки вручаються щорічно у День Святого Великомученика та Цілителя Пантелеймона, 9 серпня.

За повідомленням відділу інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради