back

Понад три тисячі домогосподарств у прикордонні Чернігівщини забезпечені дровами коштом держави

13-12-2022 | 14:59

Поточний стан використання субвенції з держбюджету на придбання дров для мешканців територіальних громад, прилеглих до зони проведення бойових дій, обговорили учасники сьогоднішньої онлайн-наради. Провів її заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв. Від Чернігівщини участь взяв перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

Нагадаємо, що для Чернігівської області на придбання паливної деревини для безоплатної видачі населенню чотирьох громад, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою, передбачено понад 26,86 мільйона гривень. Розпорядженням начальника ОВА кошти перераховані з обласного місцевим бюджетам відповідно до заявок, отриманих від мешканців громад (йдеться про найбільш вразливі верстви населення). 

Наразі всі громади — Городнянська, Новгород-Сіверська, Сновська та Семенівська — уклали договори постачання з місцевими підприємствами лісозаготівлі (державні та райагролісгоспи) на суму майже 26,5 млн грн та розпочали доставку деревини населенню. Всього заплановано доставити трохи більше 21 тисячі кубометрів кругляка для понад чотирьох тисяч домогосподарств.

Станом на 13 грудня дровами забезпечено 3058 домогосподарств в обсязі 15,2 тисячі кубометрів. Це складає 72% від зазначених в договорах обсягів. 

«На кінець року прогнозовано виходимо на 100%», — повідомив Костянтин Мегем під час наради.

Зокрема, найоперативніше спрацювали у Сновській громаді — стан виконання більш ніж 90%. В інших ТГ — на рівні 65%.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації