back

Відбулися зміни у процедурі проведення стратегічної екологічної оцінки

30-05-2023 | 10:32

З 29 травня почав функціонувати Єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки (СЕО) – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує створення, перегляд, збирання, внесення, накопичення, обробку, використання, розгляд, зберігання, захист, облік та надання інформації у вказаній сфері.

Відтепер документи про СЕО необхідно подавати виключно через цей вебресурс. Аби мати змогу користуватися Єдиним реєстром, необхідно спочатку зареєструватися в ЕкоСистемі на сайті Міндовкілля за посиланням.

Порядок ведення зазначеного вебсервісу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 02.05.2023 № 430.

До відома, справи про стратегічну екологічну оцінку, розпочаті до 29 травня, розглядаються за процедурою, що діяла до цього – без подання документів до реєстру.

Нагадаємо, що СЕО проводиться для регіональних та місцевих стратегій, програм, планів з їх реалізації, містобудівної документації під час їх розроблення і затвердження. Ця процедура дозволяє приймати збалансовані рішення для розвитку територій.

До речі, 30-31 травня Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації проводитимуться навчання для представників органів місцевого самоврядування, де, зокрема, мова йтиме про здійснення СЕО документів державного планування.

Довідково. Матеріали щодо проведення стратегічної екологічної оцінки розміщені на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА у рубриці «Стратегічна екологічна оцінка» за посиланням.

Крім того, консультації з даних питань можна отримати за телефоном (0462) 65-37-07.

Департамент екології та природних ресурсів 
Чернігівської обласної військової адміністрації