back

До уваги страхувальників!

07-06-2023 | 17:30

ЗАЯВУ-РОЗРАХУНОК НА ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ.

Статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №1105 визначено, що допомога на поховання застрахованої особи призначається члену сім’ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі заяви, документа, що посвідчує особу, та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або довідки про смерть.

Пенсійним фондом України доопрацьовано програмне забезпечення в частині реалізації можливості подання даної заяви-розрахунку через електронний кабінет страхувальника. Для цього в електронному кабінеті на вебпорталі необхідно обрати тип заяви-розрахунку «Паперові документи» та тип додатку – «Додаток 3». Також можна долучити додаткові документи, зокрема ті, що є підставою для призначення допомоги.

Водночас існує можливість подати заяву-розрахунок у паперовій формі до Сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України за основним місцем обліку страхувальника.

Допомога на поховання призначається не пізніше дня, що настає за днем звернення, і виплачується не пізніше наступного робочого дня після отримання страхувальником страхових коштів. Звернутись за призначенням даної страхової виплати необхідно в термін не пізніше шести календарних місяців з дня смерті застрахованої особи. Розмір допомоги становить 4100,0 грн.

 Головне  управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області