back

Практичні аспекти ефективного природокористування обговорили в Прилуцькій РДА

08-06-2023 | 17:36

Раціональне використання природних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства – тема наради, яка відбулася у Прилуцькій РДА сьогодні, 8 червня.

Практичні поради і методичну допомогу щодо вирішення проблемних питань у сфері охорони та захисту довкілля надали керівникам громад Прилуцького району фахівці обласних профільних підрозділів і установ.

"Основна мета нашого заходу – напрацювання практичних механізмів і спільних дій у вирішенні екологічних проблем Прилуччини, забезпечення раціонального природокористування у межах законодавчого поля", – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

Зокрема, мова йшла про збереження природно-заповідних територій, дотримання санітарних та екологічних норм на полігонах твердих побутових відходів, ліквідацію екологічних загроз, в тому числі безхазяйних, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.

Серед розглянутих практичних питань – отримання дозвільних документів на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря, а також на спеціальне водокористування.

Про наслідки порушень вимог природоохоронного законодавства та відповідальність за їх допущення присутніх поінформував начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Сергій Жук.

На дотриманні санітарних норм та вимог на об’єктах централізованого і децентралізованого водопостачання наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Значну увагу учасники заходу приділили порушенням вимог земельного законодавства, в тому числі при здійсненні господарської діяльності в межах прибережних захисних смуг водойм.

Про деякі аспекти управління водними ресурсами розповіли заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Ольга Сластьон та завідувач Сектору у Чернігівській області Держводагентства Наталія Радченко.

Варто зауважити, що захід відбувся в рамках діяльності штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області, створеного при Чернігівській ОДА.

Департамент екології та природних
ресурсів Чернігівської облдержадміністрації