back

Співпраця північ-північ: Чернігівський район та район Зегеберг уклали договір про партнерство

20-03-2024 | 17:12

14 березня у місті Бад-Зегеберг під час проведення сесії місцевої районної ради був підписаний партнерський договір між Чернігівською районною державною адміністрацією та адміністрацією району Зегеберг Федеративної Республіки Німеччина. Це перший подібний договір в Україні, підписаний саме на рівні районів. Він фактично є рамковим документом, який визначає напрями майбутньої співпраці. Детально про них розповіли сьогодні спікери на брифінгу в медіацентрі ОВА.

«Договір – це місток між Чернігівським районом та районом Зегеберг, який допоможе нам співпрацювати в економічній, культурній сфері, обмінюватися досвідом і робити кращим життя наших районів вже сьогодні», – зауважив перший заступник голови Чернігівської РДА Сергій Крамаренко та додав, що ключовими наразі є питання безпеки (можливість будівництва та відновлення укриттів) та медицини.

Чернігівська центральна районна лікарня – найбільший медичний заклад у районі, а також один із найбільш постраждалих внаслідок російської військової агресії медичних закладів в області. Тому його відновлення є дуже важливим.

«Під час візиту до Німеччини ми презентували заклад партнерам та розповіли про пошкодження, яких він зазнав під час активних бойових дій, а також про те, чого наразі потребує лікарня. Також було проведено ряд зустрічей щодо ознайомлення з медичною сферою обох районів. Німецьких партнерів зацікавив наш досвід у військовій медицині, психологічній та фізичній реабілітації», – розповіла директорка Чернігівської центральної районної лікарні Інна Фесенко.

Крім того, Чернігівський район може поділитися досвідом з антикризового менеджменту в місцевому самоврядуванні, діджиталізації та культурній сфері. У планах на цей рік — реалізувати культурні обміни, аби чернігівські школярі отримали можливість відвідати Німеччину. Також обмінюватись знаннями будуть спеціалісти медичної галузі.

Ще один важливий напрям співпраці – обмін інформацією. На сайті району Зегеберг буде створена сторінка, яка висвітлюватиме новини Чернігівського району і навпаки – новини німецьких партнерів можна буде знайти на сайті РДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації