back

На Чернігівщині запрацював другий у державі регіональний офіс «Зроблено в Україні»

08-04-2024 | 13:40

Установа займатиметься підтримкою мікро- та малого бізнесу області та діятиме на базі обласного центру зайнятості по вул. Коцюбинського, 40 у Чернігові.

Відкриття офісу відбулося днями за участі Першого віцепрем’єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко та директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк.

В офісі підприємці зможуть отримати допомогу та консультації щодо:

  • урядових грантових програм підтримки бізнесу;
  • компенсаційних програм для роботодавців;
  • можливості отримання ваучера на навчання тощо.

За потреби фахівці офісу також проконсультують щодо підбору персоналу, підготовки кадрів, допоможуть з оформленням документів, 
зокрема зі створенням бізнес-плану. 

«Ми розуміємо у яких складних умовах працюють українські підприємці, особливо в прифронтових та прикордонних регіонах. Слідом за Сумами,  другий регіональний офіс «Зроблено в Україні» ми відкриваємо в Чернігові. […] Ми бачимо запит від підприємців на такі офіси, адже це можливість швидко і в зручному форматі не лише отримати інформацію, а навіть безпосередньо подати заявку чи вирішити проблемні питання», - підкреслила Юлія Свириденко.

Одним із перших відвідувачів офісу в Чернігові став учасник бойових дій та спортсмен Євген Смага. Він уже скористався програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» урядового проєкту «єРобота» і отримав 250 тисяч гривень на відкриття автомийки самообслуговування.

«Якщо буде такий центр прекрасний, то люди уже будуть знати один від одного: сусід від сусіда, друг від друга — куди звернутися і де отримати якісні інформаційні послуги», — прокоментував він відкриття офісу «Зроблено в Україні».

Євген Смага планує розширювати бізнес та скористатися й іншими програмами державної підтримки. Того ж дня з директоркою Державного центру зайнятості Юлією Жовтяк від підписав Меморандум про супровід та партнерство щодо подальшої діяльності.

Офіси «Зроблено в Україні» — лише одна зі складових урядової політики з підтримки бізнесу, наголосила Юлія Свириденко. Також серед пріоритетів — стимулювання виробництва, залучення інвестицій у реальний сектор та збільшення обсягів несировинного експорту. Особливо це важливо у контексті прифронтових та деокупованих регіонів, де бізнес постраждав найбільше. 

«В цьому році на програми підтримки бізнесу ми заклали до бюджету понад 45 мільярдів гривень. Це рекордна сума за останні роки. Для Чернігівщини на цей рік передбачили 1,25 мільярда гривень Ця сума може бути збільшена, адже чим активніше бізнеси регіону будуть розвивати виробництво і подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати. Наша мета як на регіональному, так і загальнонаціональному рівні — змінити структуру економіки й збільшити частку переробки, адже у світі немає прикладів успішних сировинних держав», — розповіла Юлія Свириденко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської обласної військової адміністрації
за матеріалами Міністерства економіки України
та обласного центру зайнятості