back

ЮНІСЕФ доставив 259 ноутбуків для школярів Чернігівської області

16-04-2024 | 16:35

У березні ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав 259 ноутбуків, щоб учні середнього та старшого шкільного віку Чернігівської області отримали доступ до освіти. 

«Доступ до освіти — фундаментальне право кожної дитини, — зазначив Мунір Мамедзаде, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. — Війна призвела до закриття шкіл, що своєю чергою ускладнило дітям доступ до їхнього основного права — права на освіту. Тому ЮНІСЕФ підтримує навчальний процес в Україні, щоб підкреслити важливість безперервної освіти для дітей у всіх форматах, у тому числі дистанційного навчання за допомогою цифрових пристроїв. Використання комплексних стратегій здатне попередити подальші освітні втрати та допоможе надолужити знання».

Обладнання було закуплене та доставлене за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE).

Нові пристрої в тимчасове користування  отримають діти-переселенці, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування та діти з інших вразливих категорій.  

«Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, наше завдання — забезпечити дітей девайсами для навчання. Гаджет для них — це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів. І я вдячний нашим партнерам за всю надану українським дітям допомогу. Це однозначно інвестиція у стале майбутнє», –– підкреслив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Всього у березні-квітні ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав майже 39 тисяч ноутбуків учням середньої та старшої школи з 8 областей. Завдяки підтримці Глобального партнерства заради освіти (GPE) та Європейського Союзу українські школярі отримають доступ до освіти і зможуть долучатися до онлайн-занять. У співпраці з місцевими органами управління освітою ноутбуки будуть розподілені серед навчальних закладів, які надаватимуть їх у тимчасове користування учням, позбавленим наразі доступу до навчального процесу.

Нагадаємо, що школярі уже використовують доставлені з 2023 року майже 50 тисяч пристроїв, закуплені ЮНІСЕФ за кошти Європейського Союзу, урядів Республіки Корея та Японії, за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE), а також від національних комітетів ЮНІСЕФ та у межах ініціативи «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation.

ЮНІСЕФ підтримує уряд України в забезпеченні доступу до освіти для всіх учнів. Щоб діти, які не мають доступу до очної освіти, могли продовжувати навчання, ЮНІСЕФ сприяє розробленню та наповненню контентом платформи «Всеукраїнська школа онлайн» та знайомить вчителів із новітніми стратегіями викладання та технологіями для проведення занять дистанційно та у змішаних форматах. Дитячий фонд ООН також забезпечує вчителів та учнів необхідним обладнанням і створив центри цифрової освіти по всій країні. Передача ноутбуків є частиною ініціативи ЮНІСЕФ із забезпечення безперервної освіти в Україні.

За повідомленням Міністерства освіти і науки України