back

Єднай, Полісся, всі таланти й долі, в єдиній пісні голоси нехай звучать

23-05-2016 10:13

Минулі вихідні пройшли в Чернігові під знаком культури та мистецтв. Однією з найпомітніших подій став ХІ Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Фестиваль національних культур є традиційним і проводиться щороку. Його програму складають виступи творчих колективів, окремих виконавців з концертами в районах області, на сценічних площадках міст та національних подвір’ях, проведення науково-практичних конференцій. Вінчає програму фестивалю гала-концерт у м. Чернігові за участю кращих аматорських та професійних колективів Чернігівщини .

Цьогоріч у гала-концерті були представлені білоруська, єврейська, німецька, азербайджанська, корейська, ромська общини Чернігівщини, лунали, звичайно, й українські поліські мелодії.

В урочистостях фестивалю взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. У вітальних промовах вони відзначили важливість фестивалю для культурного розвитку області, збереження народних традицій та зміцнення дружби та взаємоповаги між національними общинами Чернігівщини.

У рамках «Поліського кола» у Чернігівському міському парку культури і відпочинку відбувся IV Мандрівний фестиваль «Свято народного майстра». Гості фестивалю оглянули художні виставки, колекції сучасного українського вбрання, взяли участь у майстер-класах від народних умільців, мали змогу придбати унікальні сувеніри ручної роботи.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода