back

Група «Прозорість і підзвітність» посилить контроль за закупівлями

18-04-2024 | 16:20

У жовтні минулого року при обласній військовій адміністрації розпочала діяльність робоча група «Прозорість та підзвітність». Серед основних завдань — контроль за оприлюдненням видатків та надходжень структурних підрозділів облдержадміністрації.

У рамках діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» 10 квітня підписано Меморандум про співпрацю Чернігівської ОДА та суб’єктами громадянського суспільства області. Серед підписантів — члени антикорупційних громадських організацій, об’єднань підприємців та роботодавців області та інші. До підписання документу та участі у роботі можуть долучитися усі зацікавлені представники інститутів громадянського суспільства.

«Взаємодія, що склалася з громадськістю в межах роботи нашої групи «Прозорість і підзвітність», дуже важлива. Адже в такий непростий час для країни, нашої області зокрема, хотілося б прибрати всі спекуляції на темі відновлення. Цей процес та інші напрями використання бюджетних коштів мають бути максимально прозорими і відкритими», — зауважив під час підписання начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Для інформування мешканців області про діяльність групи та ознайомлення з законодавчою базою на офіційному сайті Чернігівської ОВА продовжує функціонувати відповідна рубрика. Тут можна ознайомитися з актуальними новинами про діяльність групи «Прозорість та підзвітність», знайти інформацію про закупівлі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, каталоги відновлення об'єктів, які фінансуються за кошти цього Фонду, а також інформацію про закупівлі з пороговою межею від 100 тисяч гривень, що проведені чи плануються структурними підрозділами обласної державної адміністрації.

Отже, після підписання Меморандуму можна сподіватися на ще більш дієву співпрацю влади та громадськості у питаннях контролю витрачання бюджетних коштів. Адже прозорість фінансових процесів — важлива умова довіри людей та запорука співпраці з міжнародними донорами. Тим більше цей контроль необхідно посилити після трагедії 17 квітня, коли росія обстріляла Чернігів крилатими ракетами. Контроль за витратою коштів, що будуть надаватися для відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури та житлового фонду — одне з найперших і найголовніших завдань роботи групи на сьогодні. Розподіл грошей має бути прозорим та справедливим, щоби якнайшвидше залікувати страшні рани війни.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації