back

Завдяки міжнародному гранту у Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття

29-04-2024 | 14:19

Понад двісті учнів, які навчаються у Журавській школі Варвинської громади, вже користуються оновленим укриттям. Відремонтувати й облаштувати його за майже три мільйони гривень допоміг швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Як розповіли у Варвинській селищній раді, спершу грантова угода була підписана на суму 2,2 мільйона гривень. Співфінансування з місцевого бюджету склало 500 тисяч гривень. Уже в ході робіт виявлено, що потрібно зробити гідроізоляцію стін. Тому на реалізацію ініціативи DECIDE спрямував ще 200 тисяч гривень. Економію коштів, яка виникла в результаті тендерних закупівель через систему Рrozorro, витратили на додаткові роботи та краще облаштування укриття (за погодженням з грантодавцем).

«Основна мета цього проєкту – підготувати для дітей цілком безпечний освітній хаб, де вони зможуть цікаво та змістовно проводити і навчальні заходи, і своє дозвілля. Тобто при реалізації ініціативи враховані як виклики сьогодення, так і плани на майбутнє», – каже начальниця управління освіти Варвинської селищної ради Любов Лущик.

Крім проведення оздоблювальних робіт, в укритті відремонтовано електрообладнання, замінено сантехніку, встановлено підйомник для маломобільних користувачів. Облаштували й кімнату для медика. Також в межах ініціативи закуплено шкільні меблі, оргтехніку, обігрівачі, зарядні  пристрої, вогнегасники. Безпосередні роботи у закладі тривали з січня цього року.

Нагадаємо: Варвинська громада – серед дванадцяти на Чернігівщині, де втілюється проєкт «DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл».

Читати також: 12 громад Чернігівщини отримають грант в межах Ініціативи з відновлення шкіл «DECIDE: ВІДБУДОВА»

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації