back

Роботи «Деснянської палітри» експонуються в бібліотеці Короленка

23-12-2016 13:24

Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка відкрилася виставка картин Чернігівського народного аматорського об’єднання художників «Деснянська палітра». Представлено 55 робіт 23 художників.

«Деснянській палітрі» вже 34 роки. Зібрано понад 300 народних талантів, людей різного віку та професій. Всі вони об’єднані безмежною любов’ю до образотворчого мистецтва.

У 2010 році об’єднанню художників присвоїли звання «народного аматорського». Роботи митців знаходяться в колекціях не тільки чернігівських шанувальників мистецтва, а й усієї України та багатьох зарубіжних країн.

— Художники експонували виключно нові роботи. Це підтверджує їх невпинну та невтомну працю над собою. Але не можна не згадати і тих, хто пішов з життя, залишивши невмирущий слід у художньому житті Чернігівщини та України. Пам’ять про них лишилась на полотнах, що дарують красу, — відмітила завідувач обласного центру народних ремесел для дітей та юнацтва Наталія Тищенко.

— Кожна виставка «Деснянської палітри» по-своєму особлива, кожна робота наповнена змістом та метою, які художник передає на полотні. Я впевнена, що всі присутні в залі впіймали і той настрій, і колорит, і те натхнення, з яким творили митці, — висловила свої враження завідувач відділом обласного навчально-методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Надія Заваліна.

Директор бібліотеки імені В. Г. Короленка Інна Аліференко зазначила, що їх заклад вже більше тридцяти років із задоволенням співпрацює з народним аматорським об’єднанням художників «Деснянська палітра».

За повідомленням Чернігівської обласної універсальної
наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода