back

«Прозорість і підзвітність»: підписано Меморандум про співпрацю ОДА з громадськістю

10-04-2024 | 14:37

У межах діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» сьогодні підписано Меморандум про співпрацю Чернігівської ОДА та суб’єктів громадянського суспільства області. Серед підписантів від громадськості – представники коаліції «Сіверщина», Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина», Антикорупційної громадської спілки «Совість», Чернігівської регіональної торгово-промислової палати громадських організацій «Сяйво Сіверщини» та «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

«Взаємодія, що склалася з громадськістю в межах роботи нашої групи «Прозорість і підзвітність», дуже важлива. Адже в такий непростий час для країни, нашої області зокрема, хотілося б прибрати всі спекуляції на темі відновлення. Цей процес та інші напрями використання бюджетних коштів мають бути максимально прозорими і відкритими», – зауважив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

У важливості підписання документа не сумніваються й представники громадянського суспільства. До слова, доєднатися до Меморандуму можуть й інші організації та об’єднання.

«У нас є повне розуміння ситуації, потреб області та країни загалом. Приємно, що і реальний сектор економіки, і громадські об’єднання сьогодні в принципі «в одному човні» з владою. У нас дуже багато поставлених задач. Але, об’єднані у своїх діях, ми швидше і на якіснішому рівні справимося з ними», – сказав уповноважений представник коаліції «Сіверщина», голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар.

«Сьогодні – найважчий час у нашому житті. І тільки разом ми зможемо перемогти ворога, відновитися, покращити життя наших людей», – зазначила керівниця ГО «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець.

На переконання президента АГС «Совість» Володимира Демиденка, сьогоднішня подія дозволить об’єднати наявні ресурси кожної зі сторін, спрямувавши їх на спільну мету – розвиток регіону.

Під час тематичного брифінгу в медіацентрі ОВА В’ячеслав Чаус нагадав, що робоча група «Прозорість і підзвітність» аналізує видатки та надходження структурних підрозділів облдержадміністрації, громад, витрати на відновлення.

«Дуже сподіваюся, що Меморандум не залишиться просто виписаним на папері документом, а стане відправною точкою для якісної спільної роботи», – прокоментував начальник ОВА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації