back

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ»

16-04-2024 | 14:29

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації. Йдеться про одночасне вироблення електро- та теплової енергії на підприємствах теплопостачання.

Загалом закуплено 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Більшу частину когенераційних установок потужністю від 50 кВт до 1500 кВт вже розподілено, зокрема чотири одиниці – для Чернігівської області. Їх планується встановити на великі котельні до початку опалювального сезону в обласному центрі.

«Теплопостачальні підприємства Чернігова отримають чотири так звані «міні-ТЕЦ», що «підстрахують» їх при аварійних або планових відключеннях електроенергії. Тобто місто матиме безперебійне теплопостачання. До того ж вироблена такими установками електрична енергія може слугувати і для зменшення дефіциту в енергосистемі під час пікового навантаження. Дякуємо за таку суттєву підтримку нашої області! Ворог підступний і непередбачуваний, тому маємо готуватися до наступного опалювального сезону вже зараз», – каже заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Синенко.

Варто зазначити, що запуск у роботу всіх когенераційних установок забезпечить в Україні стабільне теплопостачання для понад одного мільйона мешканців багатоквартирних будинків та близько тисячі соціальних об'єктів незалежно від планових чи аварійних відключень електроенергії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.
Фото – ілюстративне