back

Урочисті збори до Дня державної служби

23-06-2010 | 16:11

«Державна служба – це цивільна армія держави, яка є основою системи державного управління. Всі ми вбачаємо нашим основним завданням через професійну управлінську діяльність забезпечення сталого соціально-економічного розвитку, підвищення добробуту людей», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко під час урочистих зборів до Дня державної служби, який відзначається 23 червня.

На сьогоднішній день статус державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в області мають 12 300 осіб. Однією з особливостей функціонування державної служби у нашій області є переважаюча зайнятість у ній жінок, котра постійно зростає. У минулому році кількість жінок-державних службовців збільшилася на 3,1 відсотка і склала 6,8 тисяч осіб. Також в області поширюється практика призначення жінок на керівні посади.

Станіслав Прокопенко також відмітив, що упродовж останніх років спостерігається тенденція до збільшення кількості молодих працівників. Кожен п’ятий державний службовець має вік до 27 років, кожен четвертий – від 28 до 34 років. Це ті люди, які увійшли у свідоме життя за часів незалежної України, люди з іншою ментальністю й великими амбіціями до самореалізації.

Стосовно показників щодо освіти державних службовців, то вони були і залишаються досить високими. З кожним роком збільшується кількість працюючих із вищою освітою. Більше 83% державних службовців мають повну вищу освіту, 12 осіб мають науковий ступінь, 2 – вчене звання.

У 2009 році вищу або другу вищу освіту здобули ще 182 працівників. Показником упевненої зацікавленості державних службовців у подальшому просуванні по службі є зростання кількості тих, хто здобуває рівень магістра за напрямом “Державне управління”.

Найбільша частка державних службовців (майже 25%) має стаж служби від 5 до 10 років, кожен шостий працює на державній службі від 10 до 15 років, а близько 6% – понад 25 років.

Станіслав Прокопенко привітав присутніх з професійним святом та побажав їм творчих сил і наснаги, впевненості в діях, а також успіхів у цій відповідальній роботі на благо жителів нашої області та всієї України.

В рамках урочистостей також відбулося відзначення переможців і учасників ІІ туру Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” в Чернігівській області у 2010 році.

Начальник Управління державної служби Головдержслужби України в області Ірина Протченко передала обласній державній адміністрації від імені Головного управління Державної служби України 5-томне академічне видання «Історії державної служби в Україні», презентація якого відбулася вчора в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна».

У виданні аналізується широкий спектр проблем, пов’язаних з державотворчим процесом, політико-адміністративним устроєм, організацією державного управління і державної служби та діяльністю державних службовців.

Прес-служба облдержадміністрації