back

До уваги страхувальників!

14-02-2015 | 07:53

З 01.01.2015 року, у зв’язку із прийняттям Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28.12.2014 №76 та внесенням змін до Законів України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", скасовано визначення, як такої, зони посиленого радіоекологічного контролю, а отже і права на отримання пільг та компенсацій потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесеним до 4 категорії осіб, у тому числі видачі вагітним жінкам листків непрацездатності по вагітності та пологах на 180 календарних днів.

У зв’язку із цим, Чернігівська міська виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності попереджає страхувальників про припинення фінансування органами Фонду листків непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами виданих на 180 календарних днів.

Одночасно повідомляємо, що Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у зв’язку із прийняттям змін до вищенаведених Законів України, листом від 28.01.2015 № 2.4-15-171 звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з вимогою термінового внесення змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13.11.2001 №455 в частині видачі листків непрацездатності по вагітності та пологах відповідно до вимог законодавства.

За більш детальною інформацією звертатися за адресою: м. Чернігів, вул. Музикальна, 1-А або за телефонами: 678-236, 662-040.


Чернігівська міська виконавча дирекція
обласного відділення Фонду соціального страхування
з тимчасової втрати працездатності