back

Вітання з Днем працівників культури та аматорського мистецтва

23-03-2011 | 09:00

Шановне мистецьке товариство Чернігівщини!

Сердечно вітаємо з професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Завдяки вашому таланту, праці та енергії народжуються літературні і живописні твори, звучать музика і вірші, проводяться виставки, свята і фестивалі, відновлюються пам'ятники історії та культури.

Чернігово-Сіверська земля з давніх часів славилася мудрим словом, чарівними піснями й танцями, чудовими виробами народних майстрів. І нині вона заслужено пишається талановитими митцями, які примножують її славу, успішно презентуючи свою творчість на міжнародних, всеукраїнських, регіональних фестивалях і конкурсах.

Культурно-мистецькі надбання відіграють значну роль у творенні духовного простору нашої держави. Саме тому Президентом України Віктором Януковичем у Посланні до українського народу 2012 рік визначено роком «культури та відродження музеїв”.

Упевнені, що поєднання зусиль органів виконавчої влади та місцевого самоврядування сприятиме подальшому відродженню та розвитку культурної спадщини Чернігівщини, збереженню її самобутності, формуванню молодого покоління, обдарованого та інтегрованого у світовий культурний простір.

З нагоди професійного свята бажаємо вам добра і щастя, родинного тепла і затишку, натхнення та успішної реалізації творчих проектів в ім’я процвітання рідного краю.

Голова Чернігівської обласної
державної адміністрації
Володимир Хоменко

Голова обласної ради Анатолій Мельник