08-02-2019 12:57

09.08.2019

На Чернігівщині 72 неплатника аліментів відбули суспільно корисні роботи за 1 півріччя 2019 року

2018 - у рамках ініціатив Міністерства юстиції України #ЧужихДітейНеБуває запроваджено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, виконання яких покладається на уповноважений орган з питань пробації.

По обліках уповноважених органів з питань пробації в Чернігівській області пройшло 210 правопорушників з них:

  • поставлено на облік – 142;
  • знято по відбуттю адміністративного стягнення – 72.

Відносно 18 осіб складено адміністративні протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ухилення від відбування суспільно корисних робіт.

Відносно 1 особи надіслані матеріали до національної поліції щодо злісного ухилення від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, для порушення кримінального провадження, що передбачає кримінальну відповідальність та карається позбавленням волі на строк до двох років.

За виконання суспільно корисних робіт в I півріччі 2019 року, близько 215,448 тисячі гривень було перераховано на рахунки Державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Нагадуємо! Несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців — тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до трьохсот шістдесяти годин.

Виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці, за виконання якої їм нараховується плата, вид якої визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

 

07.02.2019

У Чернігові відкрили виставку художньої фотографії засуджених «Освіта – шлях додому»

6 лютого у Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт Арт»  відбулось відкриття виставки художньої фотографії засуджених «Освіта – шлях додому». Захід організований благодійною організацією «FREE ZONE» у партнерстві з благодійною організацією «Світло надії» та DVV International за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Захід відбувся за участю першого заступника Державної установи «Центр пробації» Ірини Яковець, начальника відділу пенітенціарної пробації Центру пробації Андрія Мовчана, керівника БО «FREE ZONE» Олексія Загребельного, голови правління БО «Чернігівська МЕРЕЖА» Анжели Мойсеєнко та начальника філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Євгенія Скалюна.

Організатори заходу проінформували присутніх про те, що фотовиставка покликана привернути увагу суспільства до проблем здобуття засудженими освіти в установах виконання покарань, а також показати значення освітнього процесу для профілактики рецидивної злочинності. Освіта повинна включати в себе весь комплекс формального та неформального навчання, за допомогою якого засуджені мали б можливість розвивати свої здібності, збагачувати свої знання та вдосконалювати вміння.

Представники Центру пробації ознайомили учасників заходу з одним із напрямків роботи — пенітенціарною пробацією та наголосили на важливості співпраці державних інституцій, громадських та благодійних організацій щодо забезпечення ефективної та якісної підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення чи обмеження волі.

Партнери проекту наголосили на важливості налагодження ефективної взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації, закладів охорони здоров’я та суб’єктів соціального патронажу, громадських організацій з метою підготовки засуджених до звільнення, забезпечення безперервного догляду, лікування колишніх в’язнів та надання соціального супроводу.

Начальник філії Державної установи «Центр пробації» в області Євгеній Скалюн подякував організаторам та наголосив на важливості таких заходів, які, зокрема, звертають увагу громадськості до проблем соціалізації колишніх засуджених.

ГО Активне Суспільство України