Положення про конкурс журналістських робіт «МедіаЧе» у 2019 році

 

7 червня 2019 року

Переможці журналістського конкурсу «МедіаЧе» отримали дипломи на святковому форумі

Третій рік поспіль медійна спільнота Чернігівщини зібралася на свій відкритий форум, щоб ближче познайомитися, налагодити контакти, обговорити події і новини журналістики та привітати один одного зі святом.

Водночас у такому дружньому колі переможцям та фіналістам 4-го конкурсу журналістських робіт «МедіаЧЕ» вручили заслужені дипломи.

 

* * *

1 червня 2019 року

До фіналу конкурсу «МедіаЧе»-2019 вийшли 10 матеріалів журналістів Чернігівщини

На цьогорічний конкурс журналістських робіт «МедіаЧе» надійшла рекордна кількість матеріалів: 84 тексти, телесюжети та радіопередачі від 35 медійників Чернігівщини.

З-поміж усіх матеріалів оргкомітет обрав до фінального етапу 10, котрі здобули найвищі бали у номінаціях.

Тепер читацька і глядацька аудиторія може визначити свого фаворита серед фіналістів, який стане переможцем конкурсу у номінації «Чернігівщина: голос спільноти». Голосування у цій номінації стартує за посиланням bit.ly/MediaCHE2019 з 00:00 год. 2 червня і триватиме до 23:00 4 червня.

Лауреатів «МедіаЧе»-2019 у тематичних номінаціях визначить кваліфіковане журі, до якого входять знані медійники Чернігівщини та переможці минулорічного конкурсу.

Фіналісти «МедіаЧЕ» 2019 року - учасники другого етапу конкурсу

Номінація «Чернігівщина патріотична»:

  1. Матеріал «Люди: Вогняне кохання, кавові мрії та війна за Україну: буремний шлях Іранки» (автор – Павло Солодовник).
  2. Матеріал «Місце в ланцюжку» (авторка – Віра Курико).
  3. Репортаж «Радянський маршал чи український дисидент: як (не)перейменовують вулицю на честь Левка Лук’яненка» (авторка – Віра Курико).

Номінація «Реформи на Чернігівщині»:

  1. Сюжет «Відсьогодні на Новгород-Сіверщині припиняють роботу сільські стаціонарні відділення пошти» (авторка – Наталія Скляренко).
  2. Матеріал «Українських корівок врятує кооперація. Чого чекаємо?» (авторка - Наталія Іващенко).
  3. Програма «Прайм-вечір. Акценти» — «Чому лихоманить чернігівську пресу?» (авторка – Надія Дерев’янко).

Номінація «Молодь Чернігівщини»:

  1. Репортаж «Дім для Міли» (авторка – Віра Курико).
  2. Програма «Прайм-вечір. Акценти» — «Навіщо Чернігову дві Молодіжні ради?» (авторка – Надія Дерев’янко).
  3. Програма «Ранні пташки» — «Чим журналістика приваблює молодь?» (автори – Альона Марчан та Андрій Соколов).
  4. Сюжет «Фельдшерка з села Вишеньки в декреті безкоштовно лікує пацієнтів: вона – єдиний лікар на 4 села» (авторка – Наталія Скляренко).

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

* * *

26 квітня 2019 року

Четвертий конкурс журналістських робіт «МедіаЧе» стартує 30 квітня

Четвертий рік поспіль для медійників Чернігівської області навесні відкривається «МедіаЧе» — конкурс на кращі журналістські роботи. Прийом матеріалів триватиме з 30 квітня до 16 травня. На переможців очікують визнання колег, урочисте нагородження та грошові премії.

До участі у конкурсі допускаються текстові та аудіовізуальні матеріали, оприлюднені у вітчизняній пресі, в інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо з 1 травня 2018 року до 30 квітня 2019 року включно.

Конкурсні матеріали приймаються у трьох номінаціях:

  • «Чернігівщина патріотична»;
  • «Реформи на Чернігівщині»;
  • «Молодь Чернігівщини».

Наприкінці травня оргкомітет конкурсу оцінить  подані роботи та обере матеріали-фіналісти. Згодом переможця серед них визначить експертне журі.

Матеріали, що пройдуть до фіналу, також змагатимуться у номінації «Чернігівщина: голос спільноти», де кращого обере аудиторія за допомогою онлайн-голосування.

Заявки на участь слід подавати до 23:59 16 травня на адресу електронної пошти [email protected].

Для матеріалів, оприлюднених в Інтернет-виданнях, надається активне гіперпосилання на матеріал; для матеріалів з друкованих ЗМІ — текст та сканована сторінка видання, для матеріалів телерадіоорганізацій — посилання на аудіо- чи відеозапис та скан-копія ефірної довідки. Також у заявці слід вказати прізвище та ім’я автора, контактний  номер та номінацію, на яку подається матеріал. Учасник може подати на конкурс не більше двох матеріалів у кожній з номінацій.

До участі у конкурсі не допускаються матеріали рекламного характеру, у тому числі передвиборча агітація.

Детальні умови конкурсу та опис номінацій викладені у Положенні про проведення конкурсу журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧе» у 2019 році.

Нагородження переможців буду приурочене до Дня журналіста.

Організатори конкурсу «МедіаЧе» — обласна організація Національної спілки журналістів України, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Довідково. Конкурс «МедіаЧе» проводиться на Чернігівщині вже вчетверте. На перший конкурс, проведений як експеримент у 2016 році, надійшло 38 матеріалів. На другий — 42, на третій —  43. Переможцями минулого року стали: Ірина Довгошея — у номінації «Молодь Чернігівщини», Лілія Мельник — «Реформи на Чернігівщині», Яна Титенок — «Чернігівщина патріотична», Світлана Томаш — «Чернігівщина: голос спільноти». Заохочувальну премію у номінації «Децентралізація на Чернігівщині» здобула Олександра Денисенко.

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

ГО Активне Суспільство України