Актуальні питання

 

29.03.2024

Чернігівщина: співпраця з представником позаштатних інституцій НСПП 

11 березня відбулася робоча зустріч фахівців відділення НСПП в Чернігівській області з трудовим арбітром Олександром Кухаруком.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, де відділення здійснює заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), питання забезпечення здійснення соціального діалогу, підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин та важливість налагодження конструктивного діалогу між ними задля своєчасного врегулювання можливих розбіжностей.

Поінформовано про заходи, які вживаються відділенням з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння своєчасному їх вирішенню.

Олександр Кухарук виразив сподівання на подальшу взаємодію у роботі. На завершення зустрічі фахівці відділення подякували за плідну співпрацю.

 

29.03.2024

Чернігівщина: врегулювання конфліктної ситуації на територіальному рівні

01 березня у рамках здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками 23 –х закладів освіти Новгород-Сіверської міської ради та відділом освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради, відбулася узгоджувальна зустріч фахівця відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко із юрисконсультом обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, посередником НСПП Олексієм Лугиною.

Марина Максименко поінформувала про те, що з метою врегулювання зазначеної конфліктної ситуації, відділенням у рамках повноважень проведені переговори із конфліктуючими сторонами та надіслані листи-рекомендації до Новгород-Сіверської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради, первинної профспілкової організації Новгород-Сіверської громади профспілки працівників освіти і науки України.

Олексій Лугина, у свою чергу, повідомив про те, що завдяки оперативно вжитим заходам відділення та налагодженій співпраці із органами місцевого самоврядування, педагогічним працівникам було відновлено нарахування надбавки за престижність педагогічної праці з 01 лютого.

У зв’язку із врегулюванням розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, конфліктну ситуацію знято з обліку відділення.

 

29.03.2024

Чернігівщина: узгоджувальна зустріч у рамках запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) на КП «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради

01 березня у рамках здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) на КП «ЖЕК-13» Чернігівської міської ради відбулася чергова узгоджувальна зустріч фахівця відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко із юристом Чернігівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення України Галиною Євсюковою.

Під час узгоджувальної зустрічі повідомлено, що керівництвом підприємства відповідно до рекомендацій відділення вжито заходи з метою врегулювання розбіжностей, що були предметом конфліктної ситуації.

Оскільки стан соціально-трудових відносин наразі стабільний прийнято рішення про зняття конфліктної ситуації з обліку відділення як вирішеної.

 

Співпраця відділення НСПП із професійними спілками та місцевими органами виконавчої влади

Для ефективної реалізації покладених на Національну службу посередництва і примирення завдань та функцій, відділення НСПП в Чернігівській області активно співпрацює з обласною військовою адміністрацією та її структурними підрозділами, Федерацією профспілок області й її галузевими профспілками.

Одними із форм такої взаємодії, які широко практикує відділення НСПП є участь фахівців у спільних засіданнях, робочих нарадах, конференціях, семінарах, а також проведення робочих, узгоджувальних зустрічей із сторонами соціального діалогу і соціальними партнерами.

Використання цих важелів дозволяє більш ширше охопити проблемні питання соціально-економічного розвитку того чи іншого регіону, галузі, підприємства та спільними зусиллями виробити рекомендації по стабілізації стану соціально-трудових відносин, запобіганню виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та сприянню їх вирішення на території області.

Так, на початку 2024 року відділенням НСПП були направлені листи – рекомендації до структурних підрозділів ОВА, ФПО та галузевих профспілок щодо продовження взаємодії та вжиття спільних заходів в разі виникнення розбіжностей в трудових колективах підприємств, установ та організацій.

Вивчення та аналіз показників соціально-економічного характеру дає підстави стверджувати про наявність у колективах окремих підприємств районів і міст об’єктивних передумов для ускладнення СТВ, що зумовлено:

- складним фінансовим станом багатьох підприємств через низький рівень завантаженості виробничих потужностей, збитковість виробництва; недостатньою платоспроможністю замовників та несвоєчасними розрахунками за поставлену продукцію, товари та отримані послуги; значною зношеністю основних фондів підприємств, їх енергоємністю, обмеженістю інноваційно-інвестиційних можливостей;

- залежністю підприємств від запозичених коштів, несвоєчасним і недостатнім фінансуванням підприємств, установ та організацій бюджетами різних рівнів по дотаціях, субсидіях, передбачених чинним законодавством.

В той же час, зберігають свою деструктивну дію суб’єктивні фактори негативного впливу на стан соціально-трудових відносин, серед яких:

  • низький рівень оплати праці;
  • існуючою заборгованістю із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій;
  • наявного безробіття працездатного населення;
  • практикою застосування на окремих підприємствах, в установах та організаціях вимушеної неповної зайнятості, робота в умовах неповного робочого дня (тижня);
  • незабезпеченням роботодавцями належних умов праці.

Серед основних причин не укладання колективних договорів вже традиційно, зокрема, є: спад економіки, проведення адміністративно-територіальної реформи, незацікавленість та відмова роботодавців, процедура санації, банкрутства, неприбутковість підприємств, відсутність профорганізацій, відсутність галузевих (міжгалузевих) угод.

Слід зазначити, що воєнний стан також вніс свої корективи у чинне законодавство у сфері колективно-договірного регулювання. Адже роботодавцям було надано право ініціювати зупинення дії низки положень колективного договору. Саме тому підприємствам рекомендовано продовжити конструктивну співпрацю із сторонами соціального діалогу на всіх рівнях, особливо на локальному, в частині утримання роботодавцями від односторонніх дій у трудових відносинах з працівниками та зупинення дії окремих положень колективного договору.

До причин можливого виникнення соціальної напруги в трудових колективах на окремих підприємствах, в організаціях та установах області відносяться питання своєчасності виплати заробітної плати, недостатні темпи погашення заборгованості із неї, порушення термінів виплати поточної заробітної плати, скорочення чисельності або штату працюючих, переведення працівників на умови неповної зайнятості, не підвищення тарифних ставок (посадових окладів) у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та низький рівень оплати, відпустки за власний рахунок працівників, ненадання пільг та компенсацій передбачених колективними договорами, погіршення умов охорони праці та інше.

Щодо підприємств, установ та організацій бюджетної сфери, конфліктногенним чинником може бути несвоєчасна виплата заробітної плати. Питання забезпечення призначеннями видатків на оплату праці всім категоріям працюючих залишається проблемним для більшості місцевих бюджетів області

У зв’язку з викладеним, ситуація на підприємствах, в установах та організаціях бюджетної сфери може загостритися, а наслідки спрогнозувати складно.

Враховуючи зазначене, відділення НСПП продовжує підтримувати постійний зв'язок із зацікавленими сторонами соціального діалогу задля недопущення виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин.

Чернігівщина: нарада-семінар з представниками позаштатних інституцій НСПП, профспілок та організацій роботодавців

З нагоди ювілею Служби відділенням НСПП в Чернігівській області проведено нарада-семінар з представниками позаштатних інституцій НСПП, профспілок та організацій роботодавців.

Захід розпочався із вітального слова начальника відділення Олександра Дєдікова, який подякував присутнім за вагомий внесок у сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та стабілізацію соціально-трудових відносин на Чернігівщині. Зазначив, що Служба, як незалежний державний орган, постійно спрямовує зусилля усіх сторін соціального діалогу на досягнення максимальної довіри, вироблення компромісних рішень з урахуванням економічних реалій та потреб сьогодення.

Заступниця начальника відділення Марина Максименко поінформувала про основні результати діяльності відділення за 25 років. Розповіла про роботу в умовах воєнного стану, значну увагу присутніх зосередила на ролі позаштатного активу НСПП у вирішенні розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин. Також зазначила, що відділенням налагоджена тісна взаємодія із місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, всіма зацікавленими сторонами соціального діалогу. Ця співпраця направлена на покращення соціального клімату в трудових колективах підприємств, установ та організацій регіону.

Фахівці відділення зазначили, що за 25 років відділення заслужило повагу та довіру як трудових колективів і профспілкових організацій та об`єднань організацій роботодавців, так і органів місцевої влади, знайшло своє місце у розбудові соціального діалогу в області.

Наприкінці заходу Олександр Дєдіков підкреслив, що відділення завжди готове до співпраці та щиро подякував присутнім за небайдужість до спільної справи, зазначивши, що подолати проблемні питання в сфері соціально-трудових відносин неможливо без ефективного соціального діалогу.

Чернігівщина: продовжуємо співпрацю з місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги

У рамках Меморандуму про співпрацю проведена робоча зустріч фахівців відділення НСПП в Чернігівській області з директором Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром Бобруйком та юристом Світланою Махриною.

Під час зустрічі обговорено результати співпраці у 2023 році, зокрема, проаналізовано вжиті заходи, спрямовані на підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин.

Наразі особлива увага приділяється розвитку соціального діалогу на територіальному та локальному рівнях оскільки дозволяє мінімізувати кількість розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, запобігти їх переростанню у конфлікт та зберегти соціальний мир у трудових колективах.

Учасниками зустрічі досягнуто домовленості щодо обміну інформацією з питань, які стосуються колективного захисту прав та інтересів найманих працівників. Зокрема, що у разі звернення до місцевого центру представників трудових колективів підприємств, установ, організацій, фахівці місцевого центру направлятимуть такі звернення до відділення НСПП.

Насамкінець зустрічі Володимир Бобруйко подякував за співпрацю, високий професіоналізм та небайдужість до спільної справи.

Чернігівщина: заходи відділення НСПП

На виконання Плану роботи відділення НСПП здійснені заходи присвячені 25-й річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення: підготовлено Ювілейний Інформаційний Бюлетень відділення «Національній службі посередництва і примирення – 25 років», який направлено до сторін соціального діалогу та соціальних партнерів (84 екз), а саме: облдержадміністрації та її структурними підрозділам, районним військовим адміністраціям, обласній та міським радам, територіальним громадам області, Федерації профспілкових організацій області й галузевим обкомам профспілок, обласним об’єднанням організацій роботодавців, Управлінню інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, арбітрам та посередникам НСПП, місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою правової обізнаності широкого кола громадськості на тематичній сторінці відділення, що розташована на web-сайті облдержадміністрації розміщено інформаційний матеріал: «25 років забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин на Чернігівщині».

Також відділенням було проведено ряд робочих зустрічей з головами Федерації профспілкових організацій області, обласного об’єднання організації роботодавців області, першим арбітром НСПП в області Огородником О.Г., яким вручені подяки Національної служби посередництва і примирення.

З нагоди ювілею Служби, відділенням направлені вітальні листівки до центрального апарату НСПП й колег в областях та представників позаштатних інституцій НСПП в регіоні.

Чернігівщина: обговорення проєкту Закону України «Про колективні трудові спори»

9 жовтня у відділенні НСПП в Чернігівській області, відбулася робоча зустріч начальника відділення Олександра Дєдікова з головою Чернігівської обласної організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Ігорем Поплавським.

Під час роботи були обговоренні питання, зокрема щодо: основних результатів й напрямків діяльності відділення; стану соціально-трудових відносин в колективах первинних профспілкових організаціях, виконання умов колективних договорів та угод в умовах воєнного часу.

Особливу увагу приділено обговоренню проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

Олександр Дєдіков презентував проєкт Закону України «Про колективні трудові спори», розповів про його структуру та переваги, а також окреслив проблеми існуючої системи вирішення колективних трудових спорів. 

В свою чергу Ігор Поплавський повідомив, що даний законопроект обговорено на засіданні обласного комітету, та для ознайомлення доведено до відома активу Профспілки і її членів. За наслідками, суттєвих зауважень не було.

На завершення начальник відділення подякував за тісну співпрацю, конструктивний діалог та подальшої взаємодії у роботі спрямовану на соціальних захист працюючих. 

 

ГОЛОВА НСПП ДМИТРО КУХНЮК ПРО ЗАКОНОДАВЧІ НОВЕЛИ В РЕГУЛЮВАННІ ТРУДОВИХ СПОРІВ

- Стосовно проєкту нового закону «Про колективні трудові спори». Крім запровадження інструменту медіації, які ще новації він містить?

- Зокрема, він знімає обмеження для найманих працівників на проведення страйків. Тепер це питання регулюють понад два десятки законів. Наприклад, закон «Про національну поліцію України» забороняє працівникам правоохоронних органів організовувати страйки. Законопроєкт «Про колективні трудові спори» пропонує перевести конфлікти та спори у сфері соціально-трудових відносин в законне русло для того, щоб, з одного боку, працівники могли використати конституційне право на страйк для захисту своїх інтересів, а роботодавці – щоб адекватно діяти в непростих умовах. Тобто ми прагнемо запропонувати суспільству швидкий та ефективний механізм вирішення колективних трудових спорів для зняття напруження в соціально-трудовій сфері без обтяження судової системи.

На мою думку і думку колег, частина колективних трудових спорів не повинна підпадати під юрисдикцію суду й може бути врегульована в позасудовому порядку. Також для частини колективних трудових спорів має бути встановлена обов'язкова досудова процедура врегулювання, щоб врегульовувати більшість колективних трудових спорів, не доводячи їх до суду. Це ще одне із завдань законопроєкту, над яким працюємо.

- Тобто робота триває у такому напрямі, щоб задовольнити усі сторони?

- В ідеалі, так. Також ми маємо відпрацювати чи запозичити найліпші європейські практики вирішення колективних трудових спорів для їхньої подальшої імплементації та використання для врегулювання конфліктних ситуацій, які, безумовно, виникнуть під час повоєнного відновлення. Є обґрунтовані очікування післявоєнного сплеску конфліктогенності, зокрема в соціально-трудових відносинах, адже ситуація в економічній сфері не поліпшиться одразу, до цього додасться повернення з фронту ветеранів із ПТРС та загостреним почуттям справедливості, збільшення кількості людей з інвалідністю. Усі ці фактори можуть вплинути на мир і спокій в соціально-трудових відносинах. Отож ми очікуємо на збільшення активності НСПП і попиту на нашу експертизу.

- Що, на вашу думку, є вдалою практикою для вирішення трудового спору?

- Максимальне задоволення вимог, які формує сторона працівників з дотриманням інтересів роботодавців. До того ж швидко та ефективно. За такою методикою, про яку ми говорили, щоб усі сторони відчували себе виграшно. Я розумію, що це складно… Зазвичай кожен колективний спір, коли до нього доходить, це і певні прояви емоцій, і суб’єктивності, і непорозуміння. От Служба посередництва і примирення й має сприяти та допомагати знаходженню такого порозуміння.

- Ви вже згадували про співпрацю з Міжнародною організацією праці. Які рекомендації чи напрацювання має врахувати Україна у процесі побудови нової моделі соціального діалогу, щоб зайняти достойне місце серед європейських держав?

- Міжнародна організація праці – одна з найстаріших міжнародних організацій. Вона була створена ще до Організації об'єднаних націй. І за цей час напрацювала великий масив конвенцій і рекомендацій. Часто вони збігаються з основними директивами та інструкціями ЄС, і дотримання цих рекомендацій є запорукою успішної євроінтеграції України. Багато в цій сфері вже зроблено, є конкретні документи, які Україна ратифікувала та імплементувала.

НСПП планує продовжити співпрацю з МОП у сфері навчання незалежних посередників (трудових медіаторів, якщо буде прийнято новий закон) та трудових арбітрів, підвищення їхнього професійного розвитку, розвитку нових та поглиблення наявних компетенцій працівників служби. Спільно з МОП плануємо проведення стратегічної сесії з діагностики ефективності НСПП для запобігання та вирішення колективних трудових спорів, результатом якої має стати розроблення дорожньої карти з розвитку Служби на найближчі роки.

- Які ще законодавчі ініціативи очікувати від НСПП?

- Невдовзі плануємо розпочати роботу над новою редакцією закону про соціальний діалог в Україні. Попередній був ухвалений ще у 2010 році, та не всі його механізми ефективно працюють донині. Ми потребуємо перезавантаження чинної моделі соціального діалогу в Україні з урахуванням рекомендацій Міжнародної організації праці та найліпших міжнародних практик. Соціальний діалог – це основа сталого економічного розвитку будь-якої країни. У країнах, які є нашими партнерами, сфера охоплення колективними договірними відносинами неухильно зростає, це, певною мірою, і пояснює високий рівень життя там. В Україні ж, на жаль, ця сфера звужується. На мою думку, ефективний соціальний діалог – це запорука миру в соціально-трудовій сфері та важливий чинник швидкого відновлення країни після війни.

 

Чернігівщина: робоча зустріч із головою обласної організації профспілки працівників АПК

25 липня, у рамках Угоди про співпрацю між відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області та Чернігівською обласною організацією профспілки працівників агропромислового комплексу, відбулась робоча зустріч начальника відділення Олександра Дєдікова та головного спеціаліста Станіслава Огородника із головою профспілки Володимиром Ворохом.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах агропромисловому комплексу області. Голова профспілки зазначив, що низка підприємств області та міста Чернігова продовжують працювати не на повну потужність. Нагальними проблемами багатьох аграрних підприємств є відсутність обігових коштів. Наголосив, що існує негативна тенденція щодо виходу з профкому її членів (виїзд за кордон тощо).

В свою чергу, Олександр Дєдіков поінформував про заходи, що вживаються фахівцями відділення на підприємствах, де існують розбіжності між сторонами СТВ.

На завершення, досягнуто домовленості стосовно подальшої співпраці, зокрема вжиття спільних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), а у разі їх виникнення – оперативного врегулювання відповідно до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

 

До уваги зацікавлених суб’єктів сторін соціального діалогу

Досвід роботи відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (Відділення) підтверджує, що головною умовою успішного врегулювання соціально-трудових відносин є налагодження соціального діалогу між роботодавцем та найманими працівниками. Соціальний діалог – процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

З метою об’єднання зусиль сторін, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню, а також, у зв’язку із набранням чинності Закону України "Про соціальний діалог в Україні", відділенням НСПП посилено роботу з підвищення рівня правової обізнаності профспілок та їх об’єднань, роботодавців, впроваджуючи норми даного Закону в дію.

 В результаті більшість суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців пройшли оцінку на відповідність критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

Протягом воєнного стану у разі закінчення строку дії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, у зв’язку з відсутністю необхідних статистичних даних, інформації, неможливості її отримання у встановлені терміни, суб’єкти сторін профспілок та організацій роботодавців звертаються до НСПП/відділення НСПП відповідно до Порядку продовження строку дії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого Розпорядженням НСПП від  01.06.2023 року № 44.

Суб’єкти сторін обласних, місцевих профспілок, їх організацій  та обєднань, створених за територіальною ознакою та організацій роботодавців, їх обєднань , що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці мають право подати до відділення НСПП обґрунтовану заяву про продовження дії свідоцтва про оцінку відповідності критеріям репрезентативності або підтвердження репрезентативності на період дії воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування (далі – заява).    

У заяві зазначаються:

  • повна назва суб’єкта сторони профспілок або організації роботодавців;
  • адреса електронної пошти, номера телефонів уповноваженої особи суб’єкта сторони профспілок та організації роботодавців;
  • номер свідоцтва про оцінку відповідності критеріям репрезентативності або підтвердження репрезентативності, дата його видачі та строк дії;
  • обставини, які унеможливлюють подання репрезентативними суб’єктами сторони профспілок та організацій роботодавців необхідних статистичних даних, інформації, неможливості її отримання у встановлені терміни;

До заяви додаються:

  • Копія (скан-копія) свідоцтва про оцінку (підтвердження) відповідності критеріям репрезентативності;
  • Документи щодо підтвердження обставин, які засвідчують відсутність необхідних статистичних даних, інформації, неможливості її отримання у встановлені терміни (лист Державної служби статистики України або іншого органу виконавчої влади, уповноваженого засвідчити неможливість отримання та підтвердження даних).

Заява та документи подаються в електронній формі (через електронний кабінет відповідної інформаційно- телекомунікаційної системи, електронну пошту тощо) або паперовій формі.

Заява та додані до неї документи в електронній формі подаються з накладенням кваліфікованого/удосконаленого електронного підпису чи печатки у порядку, встановленому Законом України «Про електронні довірчі послуги».

У разі подання заяви та доданих до неї документів в паперовій формі (безпосередньо або надсилаються рекомендованим листом засобами поштового зв’язку) копії документів повинні бути належним чином засвідчені, примірники оригіналів документів скріплюються власноручним підписом уповноваженої особи заявника.

Якщо документи подаються у паперовій формі, уповноважена особа заявника пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, передбачений Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Подані документи реєструються у порядку, визначеному Інструкцією з діловодства в НСПП/відділення НСПП.

Заява та додані до неї документи оформлюються відповідно до вимог ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», прийнятого наказом Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 01 липня 2020 року № 144.

Подані документи для їх вивчення, аналізу передаються на розгляд Комісії НСПП/відділення НСПП з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на відповідному рівні (далі - Комісія).

У разі неподання заявником будь-яких документів, або їх неналежного оформлення, Комісія протягом трьох робочих днів інформує заявника про виявлені недоліки шляхом надсилання відповідного повідомлення на адресу електронної пошти, зазначену заявником у заяві, з наведенням вичерпного переліку недоліків. Заявник має право усунути виявлені недоліки протягом семи робочих днів з дня надсилання відповідного повідомлення. У цьому випадку вивчення, аналіз та перевірка документів призупиняється.

Загальний термін для вивчення, аналізу, перевірки документів та підготовки висновку складає 10 робочих днів з дня подання документів, що відповідають вимогам цього Порядку.

За обґрунтованим рішенням Комісії НСПП/відділення НСПП цей термін може бути продовжений, але не більше ніж на 10 робочих днів, про що заявнику повідомляється не пізніше 10 робочих днів з дня отримання документів Комісією НСПП/відділення НС1111.

Після отримання і перевірки документів та їх розгляду Комісія НС1П1/ відділення НСПП готує висновок про продовження/відмову у продовженні строку дії свідоцтва суб’єктів сторони профспілок та організацій роботодавців на відповідному рівні (далі - висновок), та подає Голові НСПП/керівнику відділення НСПП для прийняття рішення.

У разі необхідності в отриманні додаткової інформації НСПП/відділення НСПП звертаються із запитами до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, заявника.

У разі відсутності відповіді на запит у встановлені законодавством строки НСПП готує висновок без урахування такої інформації.

Голова НСПП/керівник відділення НСПП після вивчення висновку Комісії приймає рішення про продовження строку дії свідоцтва про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на період до припинення чи скасування воєнного стану та протягом шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану або про відмову у продовженні такого строку.

Рішення НСПП/відділення НСПП про продовження строку дії свідоцтва про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на період до припинення чи скасування воєнного стану та протягом шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану або про відмову у продовженні такого строку оформлюється у формі відповідного розпорядчого акту (розпорядження НСПП/наказу відділення НС1П1) та протягом 5 робочих днів з дня прийняття надсилається заявнику та органам соціального діалогу відповідного рівня.

Загальний термін для прийняття рішення НСПП/відділення НСПП не може перевищувати 30 робочих днів з дня подання документів, що відповідають вимогам цього Порядку.

Рішення НСПП/відділення НСПП про продовження строку дії свідоцтва про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на період до припинення чи скасування воєнного стану та протягом шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану переглядається у разі отримання НСПП/відділенням НСПП у період дії воєнного стану необхідних статистичних даних, інформації та/або документів, у тому числі щодо чисельності працівників, які працюють на підприємствах - членах організацій роботодавців та їх об’єднань, чисельності членів профспілок.

Підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок та сторони   роботодавців здійснюється один раз на п’ять років.

З дати прийняття рішення суб’єкт сторони профспілок або сторони роботодавців вважається репрезентативним і не потребує додаткового визнання з боку інших сторін соціального діалогу.

Суб’єкти сторін профспілок й роботодавців, у тому числі новоутворені, мають право звертатися до НСПП та її відділень для оцінки відповідності критеріям репрезентативності за наявності для цього фактичних підста, але не частіше одного разу на рік.

Впроваджуючи норми Закону України "Про соціальний ділог в Україні", з метою об'єднання зусиль сторін, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню, НСПП / відділення НСПП спрямовує свою діяльність на підвищення рівня правової обізнаності зацікавлених суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців.  

 

Чернігівщина: укладено Угоду про співпрацю з Чернігівською обласною організацією професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України

01 червня відбулась робоча зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з головою Чернігівської обласної організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Ігорем Поплавським.

Під час зустрічі укладено Угоду про співпрацю з метою об’єднання зусиль щодо підвищення рівня соціального діалогу, поліпшення стану соціально-трудових відносин в установах, що входять до складу профспілки.

Серед основних напрямів: надання консультацій, роз’яснень з питань застосування нормативно-правових актів, які стосуються соціально-трудових відносин; обмін інформацією про випадки дестабілізації соціального становища в трудових колективах; розміщення інформаційних матеріалів з питань додержання вимог чинного законодавства, результатів роботи на власних Internet-ресурсах; підвищення рівня правової культури сторін під час проведення спільних заходів тощо.

Марина Максименко зазначила, що така взаємодія сприятиме розширенню кола правових знань з питань соціально-трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Чернігівщина: узгоджувальна зустріч з арбітром НСПП

26 травня відбулась узгоджувальна зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з арбітром НСПП Олександром Кухаруком.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, де Відділення здійснює заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Олександр Кухарук звернув увагу на стан справ на ДП «Чернігівторф», де він брав участь у примирних процедурах з врегулювання розбіжностей. Зазначив, що наразі ситуація у трудовому колективі залишається незмінною через можливу зміну юридичного статусу підприємства й відповідно погашення боргових зобов’язань.

У свою чергу Марина Максименко повідомила про підтримання постійного зв'язоку зі сторонами спору, надання консультацій та роз'яснень з метою недопущення загострення соціального становища в трудовому колективі.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо поглиблення співпраці, спрямованої на своєчасне реагування  ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах Чернігівщини та вжиття відповідних заходів з метою його стабілізації.

 

Чернігівщина: робоча зустріч з головою Чернігівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства України

26 травня в.о. начальника відділенням НСПП в Чернігівській області Марина Максименко провела робочу зустріч з головою Чернігівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства України Наталією Кудласевич.

Під час зустрічі обговорено проблемні питання у зв'язку із реформуванням галузі та виникненням розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцями.

Марина Максименко звернула увагу на необхідності дотримання Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» у випадку виникнення конфліктних ситуацій та оперативного звернення до відділення для отримання відповідних консультацій та роз’яснень. На прикладах роботи відділення із трудовими колективами окремих підприємств галузі розповіла про можливості відділення вирішувати спірні питання шляхом проведення примирних процедур із залученням зацікавлених сторін соціальнгого діалогу.

Наталія Кудласевич повідомила про ситуацію з укладанням колективних договорів на підприємствах, що є членами профспілки. Окремо зупинилася на стані справ у філії «Новгород-Сіверське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», де наймані працівники виступили проти призначення нового директора. Зазначила, що на складах і в лісництвах в Новгород-Сіверській та Семенівській громадах були проведені збори колективу проти запропонованої кандидатури та підготовлені й направлені відповідні звернення до державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», Державного агентства лісових ресурсів України. Стан справ набрав розголосу і в соціальних мережах. Наразі ситуація на підприємстві контрольована, проте не виключено виникнення конфлікту.

За результатами проведеної зустрічі, у рамках подальшої співпраці було вирішено продовжити взаємне інформування та проведення спільної превентивної роботи щодо недопущення прояву стихійних протестних явищ.

 

Чернігівщина: співпраця між відділенням НСПП в Чернігівській області та Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області

25 травня відбулась робоча зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з головою Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігорем Москаленком, під час якої обговорювались питання узгодження позицій та дій, направлених на дотримання законодавства про працю, сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах Чернігівщини, прогнозування їх виникнення та сприяння своєчасному вирішенню.

Враховуючі законодавчі зміни та закінчення терміну дії укладеної угоди про співпрацю були визначені напрямки подальшої взаємодії та зобов'язання сторін щодо поліпшення соціального становища в трудових колективах підприємств, установ та організацій.

Серед основних спільних заходів:

- виявлення підприємств, на яких є ускладнення стану соціально-трудових відносин;

- надання роз’яснень з питань застосування норм Кодексу законів про працю України, законів України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів», «Про соціальний діалог в Україні», інших нормативно-правових актів з питань праці;

- проведення нарад по розгляду найбільш гострих або довготривалих випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин задля вироблення узгоджених пропозицій щодо їх вирішення;

- розміщення інформаційних матеріалів з питань додержання законодавства про працю, стану соціально-трудових відносин та досвіду роботи щодо їх поліпшення на власних Internet-ресурсах;

- підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу під час проведення навчань, нарад, семінарів, конференцій тощо.

Після переукладання Угоди сторони відмітили, що така співпраця сприятиме розширенню кола правових знань з питань соціально-трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

 

Чернігівщина: укладено угоду про співпрацю з Обласним об’єднанням організацій роботодавців Чернігівщини

23 травня відбулось підписання Угоди про співпрацю між відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області, в особі в.о начальника Марини Максименко та Обласним об’єднанням організацій роботодавців Чернігівщини, в особі голови Дмитра Адаменка.

Дана Угода направлена на зміцнення партнерських зв’язків щодо спільної діяльності у запобіганні та прогнозуванні виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприянню їх своєчасному і справедливому вирішенню, поліпшенню стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях Чернігівщини.

Також угода передбачає проведення спільних заходів: нарад, семінарів з метою підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин області тощо.

Крім того, Сторони здійснюватимуть оперативний обмін інформацією задля своєчасного реагування на випадки загострення соціального становища в трудових колективах.

Про результати виконання положень Угоди Сторони інформуватимуть громадськість через засоби масової інформації.

 

Чернігівщина: укладено угоду про співпрацю з Чернігівським обласним об’єднанням організацій роботодавців «Сіверщина»

22 травня відбулася робоча зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з представницею Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Людмилою Білоокою.

Під час зустрічі розлянуті питаання співпраці зазначених сторін з метою об’єднання зусиль щодо підвищення рівня соціального діалогу, поліпшення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях що входять до складу Об’єднання.

За результатами проведеної роботи, сторони дійшли згоди щодо проведення спільних заходів, спрямованих на врегулювання розбіжностей та усунення підстав для виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), взаємне інформування про виникнення у трудових колективах загострення стану соціально-трудових відносин та підписали відповідну угоду.

Поза тим, Угода передбачає надання трудовим колективам консультацій, роз’яснень з питань застосування нормативно-правових актів, які стосуються соціально-трудових відносин. Також заплановано здійснення заходів щодо підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин шляхом проведення спільних круглих столів, семінарів, нарад тощо.

 

Чернігівщина: взято участь у проведенні бінарного заняття для студентів Національного університету «Чернігівська політехніка»

18 травня в.о.начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області Марина Максименко взяла участь у проведенні бінарного заняття на тему «Трудові спори» для студентів 1 курсу спеціалізацій: «Право»», «Правоохоронна діяльність».

Марина Максименко ознайомила студентів з законодавством України про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та процедурою вступу в колективний трудовий спір (конфлікт). Навела приклади вирішення таких спорів на практичному досвіді відділення.

Також студенти дізналися про важливість мирного врегулювання конфліктних ситуацій та про роль посередників у цьому процесі.

 

Чернігівщина: робочі зустрічі із позаштатним активом НСПП

За підсумками онлайн-наради, що відбулась 31 березня поточного року із представниками центрального апарату НСПП та керівниками відділень в областях, фахівцями відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) 11 квітня проведені дистанційні робочі зустрічі з арбітрами та посередниками НСПП в регіоні, з метою перевірки їх на предмет місцезнаходження.

В процесі роботи з’ясовано, що увесь склад позаштатного активу НСПП знаходиться на території області та націлений до подальшої плідної роботи, в межах визначених чинним законодавством повноважень. Колег поінформовано  про результати роботи Відділення за перший квартал 2023 року та основні напрямки подальшої діяльності в умовах воєнного часу.

По закінченню, відбувся обмін думками й досягнуто домовленості про важливість співпраці, що сприятиме реалізації заходів задля вирішення ймовірних конфліктних ситуацій та стабілізації соціального становища в трудових колективах підприємств, установ, організацій Чернігівщини.

 

Забезпечення правового регулювання колективних відносин між соціальними партнерами

Сьогодні в Україні створена певна законодавча база, основним завданням якої є забезпечення правового регулювання колективних відносин між соціальними партнерами. Така необхідність пов’язана насамперед з надзвичайною соціальною значимістю цього суспільного явища та масовими порушеннями, які допускаються при вирішенні конфліктів.

Саме Національна служба посередництва і примирення сприяє взаємодії сторін соціально-трудових відносин, здійснює консультаційно-роз’яснювальну роботу, координує взаємодію відповідних центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, профспілок та організацій роботодавців.

Досвід роботи відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області підтверджує, що головною умовою успішного врегулювання соціально-трудових відносин є налагодження соціального діалогу між роботодавцем та найманим працівниками. Соціальний діалог – процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

Механізмом соціального діалогу служить колективно-договірне регулювання.

В процесі реалізації повноважень відділенням НСПП в Чернігівській області налагоджено взаємодію між сторонами соціального діалогу.

Успішним кроком до подолання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин є спільні зусилля всіх причетних до цього суб’єктів.

З метою об’єднання зусиль сторін, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню, а також, у зв’язку із набранням чинності Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та затвердженням Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців, відділенням НСПП посилено роботу з підвищення рівня правової обізнаності профспілок та їх об’єднань, роботодавців, впроваджуючи норми даного Закону в дію. В результаті більшість суб’єктів сторін профспілок  та організацій роботодавців пройшли оцінку на відповідність критеріям репрезентативності на територіальному рівні. Репрезентативність профспілки або організації роботодавців – це можливість профспілки або організації роботодавців представляти інтереси певних трудових об`єднань у колективних трудових відносинах, спорах, угодах.

Як свідчить практика, більшість конфліктів виникає на підприємствах, в установах та організаціях, де відсутня профспілка, не укладені колективні договори.

На даний час більшість з найманих працівників вважають за непотрібне створення профспілкових організацій та укладення колективного договору, що спричинено фінансово-економічною нестабільністю, пов’язаною з ситуацією в країні.

З досвіду роботи  Відділення можна зробити висновок, що у випадках, коли профспілки представляють інтереси трудового колективу у спорі, вдається більш плідно встановити взаємодію із власником або уповноваженим ним органом підприємства та органами виконавчої влади й місцевого самоврядування. Представники профспілок практично завжди обізнані в питаннях правового вирішення розбіжностей та трудового законодавства України в цілому.

Слід зазначити, що 23 лютого 2023 року Верховна Рада України прийняла «євроінтеграційний» Закон України «Про колективні угоди та договори».

Згідно із даним законом сторони соціального діалогу, а саме: суб’єкти сторони профспілок та сторони роботодавців, у встановленому законодавством порядку зобов’язані будуть протягом року після припинення чи скасування воєнного стану пройти процедуру підтвердження репрезентативності.

Адже дані щодо кількості працівників та профспілкових членів, які вливають на процес підтвердження репрезентативності сторонами соціального діалогу, потребують актуалізації.

З метою вироблення та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення соціальної стабільності в суспільстві, відділення НСПП в Чернігівській області відповідно до покладених на нього завдань відновило процедуру проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні.

 Враховуючи зазначене, звертаємо увагу на те, що якщо строк дії свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності закінчився до введення воєнного стану в Україні, після його введення або спливає у поточному році, необхідно подати до відділення НСПП в Чернігівській області пакет документів для здійснення відповідної оцінки.

 

Чернігівщина: робоча зустріч із головою Федерації профспілкових організацій Чернігівської області

03 березня у відповідності до Угоди про співпрацю між відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (Відділення) та Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області (Федерація), відбулась робоча зустріч начальника Відділення Олександра Дєдікова із головою Федерації Ігорем Москаленко.

Під час зустрічі обговорено ряд питань, зокрема про: загальний стан соціально-трудових відносин в колективах профспілок області; результати підтвердження обласними профспілковими організаціями репрезентативності для їх участі в колективних переговорах на територіальному рівні; основні напрямки діяльності сторін в умовах воєнного часу.

Зустріч пройшла в діловій формі.

По завершенню заходу, досягнуто домовленості про важливість плідної співпраці, що сприятиме реалізації спільних заходів задля вирішення конфліктних ситуацій, стабілізації соціального становища в трудових колективах підприємств, установ, організацій регіону.

 

Чернігівщина: робоча зустріч із головою обласної організації профспілки працівників АПК

21 лютого, у рамках Угоди про співпрацю між відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області та Чернігівською обласною організацією профспілки працівників агропромислового комплексу, відбулась робоча зустріч заступниці начальника відділення Марини Максименко із головою профспілки Володимиром Ворохом.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах агропромисловому комплексу області. Також розглядалися питання виконання умов колективних договорів, якими охоплено більше 90% підприємств галузі.

Голова профспілки зазначив, що низка підприємств області та міста Чернігова продовжують працювати не на повну потужність. Нагальними проблемами багатьох аграрних підприємств є відсутність обігових коштів.

Марина Максименко поінформувала про заходи, що вживаються фахівцями Відділення на підприємствах, де існують розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості стосовно подальшої співпраці, зокрема, вжиття спільних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), а у разі їх виникнення – оперативного вирішення відповідно до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

 

Чернігівщина: робоча зустріч із керівниками галузевих профспілок

16 лютого у відповідності до Угод про співпрацю, відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Чернігівській області Олександра Дєдікова з головою обласної організації профспілки працівників "Укрпошта" Віктором Кавуненком та головою обласної організації профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів Іваном Бобком.

Робота пройшла в діловій, конструктивній обстановці. Відбувся обмін інформацією про загальний стан соціально-трудових відносин в членських організаціях обкомів профспілок та окреслені напрямки їх діяльності в умовах воєнного стану. Також було обговорено питання щодо порядку підтвердження репрезентативності суб’єктів профспілок для участі у колективних переговорах на територіальному рівні.

Наприкінці зустрічі, звертаючись до профспілкових лідерів, Олександр Дєдіков висловив переконання про важливість подальшої плідної співпраці задля регулювання трудових, соціальних відносин в колективах підприємств, установ та організацій регіону.

 

Чернігівщина: робоча зустріч в обласній державній адміністрації

У рамках співпраці відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області з місцевими органами виконавчої влади, 08 лютого заступниця начальника відділення Марина Максименко провела робочу зустріч з керівницею департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Оленою Брагинець, під час якої з’ясовано стан соціально-трудових відносин в області.

Встановлено, що, на даний час, заборгованість перед найманими працівниками на суб’єктах господарювання, що подають звітність складає близько 15 млн грн. Серед них: КП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради, Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба», ДП «Чернігівторф» де відділення здійснює заходи щодо врегулювання розбіжностей в межах повноважень. Зазначено, що основними причинами виникнення боргових зобов’язань залишаються: відсутність обігових коштів, проблеми з реалізацією продукції, наявність дебіторської та кредиторської заборгованості.

 Також обговорено особливості діяльності деяких підприємств у воєнний час, наголошено на необхідності створення умов для відновлення та покращення їх роботи, збереження виробничих потужностей.

Обмінявшись інформацією були намічені спільні заходи з метою оперативного реагування на ускладнення соціального становища.

 

Робоча зустріч із головою обласної профспілки працівників соціальної сфери України

10 січня в рамках укладеної Угоди про співпрацю, відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) Олександра Дєдікова з головою обласної профспілки працівників соціальної сфери України Віталієм Лисічем.

Під час роботи, Віталій Лисіч поінформував про загальний стан соціального становища в організаціях профспілки та акцентував увагу на питаннях скорочення чисельності їх членів в сучасних умовах.

В свою чергу, Олександр Дєдіков ознайомив голову профспілки з результатами роботи Відділення за 2022 рік та основними напрямками діяльності в поточному році.

По завершенню зустрічі, сторони досягли домовленості про подальшу співпрацю задля реалізації спільних заходів щодо сприяння своєчасному та справедливому вирішенню конфліктних ситуацій, стабілізації й поліпшення стану СТВ в трудових колективах.

 

Основні результати роботи відділення НСПП за 2022 рік на Чернігівщині

Протягом 2022 року відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), виконуючи свої повноваження, реалізовувало завдання, визначені Законами України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні», нормативно-правовими актами Національної служби посередництва і примирення, наказами та розпорядженнями Голови НСПП, Положенням про Відділення.

Так, упродовж 2022 року на обліку Відділення, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К) перебувала 12 конфліктних ситуацій, які охоплювали 703 працівників на 12 підприємствах, установах, організаціях.

Розбіжності між сторонами СТВ стосувались виконання роботодавцями колективних договорів, угод або окремих їх положень (2, або 16,7% від загальної кількості), невиконання вимог законодавства про працю (10, або 83,3%).

Причиною їх виникнення стали порушення вимог ст. 10, ст. 115 КЗпП України, ст. 24 Закону України «Про оплату праці»; ст. 15 Закону України «Про оплату праці», ст. 7 Закону України «Про колективні договори і угоди».

В рамках реалізації заходів щодо сприяння поліпшенню стану СТВ, працівниками Відділення:

  • проведено 34 узгоджувальних та 43 робочі зустрічі з керівниками та головами профспілкових комітетів підприємств, установ, організацій та представниками зацікавлених сторін соціального діалогу з метою виявлення причин ускладнення трудових відносин, пошуку шляхів усунення розбіжностей;
  • взято участь у 2 спільних засіданнях обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;

З особистих питань до Відділення звернулися 56 осіб, які отримали роз’яснення та консультації з питань повноважень НСПП й Відділення, вимог чинного трудового законодавства, механізму правового врегулювання випадків дестабілізації стану СТВ.

За результатами проведеної роботи вдалося врегулювати 12 конфліктних ситуацій та посприяти погашенню заборгованості із виплати заробітної плати в сумі 5192,7 тис грн 703 найманим працівникам.

У звітному періоді Відділення сприяло вирішенню 2 вимог, висунутих 6 працюючими у КТС(К) виробничого рівня на ДП "Чернігівторф".

Вимоги, висунуті найманими працівниками стосувалися невиконання роботодавцями норм законодавства про працю (2 – 100%).

З метою здійснення заходів, в межах визначених повноважень, Відділення підтримувало постійний зв'язок із уповноваженими представниками найманих працівників та роботодавцями, під час яких надавало необхідні консультації та роз’яснення. На всіх стадіях вирішення КТС(К) для вироблення взаємоприйнятих рішень здійснювалося сприяння узгодженню позицій сторін тощо.

За безпосередньої участі Відділення проведено 2 засідання примирної комісії, 8 узгоджувальних зустрічей.

Інформування громадськості про діяльність Відділення здійснювалося шляхом підготовки статей та інформаційних матеріалів з актуальних питань для:

- розміщення на web-сайті НСПП (всього розміщено 26 статей);

- розміщення на тематичній сторінці Відділення, розташованої на web-сайті облдержадміністрації; в районних і місцевих ЗМІ та на офіційних сайтах сторін соціального діалогу (розміщено 23 інформації).

Також продовжується випуск прикладної друкованої продукції: щоквартальних інформаційних бюлетенів, тематичних буклетів та методичних матеріалів Відділення, які направляються обласній державній адміністрації та її окремим структурним підрозділам, районним державним адміністраціям, обласній раді, міським радам територіальним громадам, Федерації профспілкових організацій області та галузевим обкомам профспілок, обласним об’єднанням організацій роботодавців, управлінню Держпраці у Чернігівській області, позаштатним інституціям НСПП (всього направлено 108 екз. інформаційного бюлетеня, 108 екз. тематичного буклету).

У 2023 році Відділення, в межах визначених повноважень, буде продовжувати свою діяльність в рамках Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та спрямовуватиме зусилля на сприяння і поліпшення соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини.

 

Робоча зустріч із головою профспілки територіального комітету профспілки працівників Збройних сил України

3 січня відбулась робоча зустріч заступниці начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з головою територіального комітету профспілки працівників Збройних сил України Маргаритою Щепотьєвою.

Під час зустрічі обговорені питання розвитку соціального діалогу між сторонами в межах компетенції.

Профспілкою поінформовано про вжиті заходи щодо посилення соціального захисту працівників оборонної сфери, підвищення ефективності, удосконалення організації та оплати їх праці, створення безпечних умов праці, забезпечення соціальних гарантій та запобігання виникненню трудових конфліктів.

З боку відділення запропоновано надання правової допомоги сторонам соціально-трудових відносин при виникненні розбіжностей. Також роз’яснено порядок проведенні оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) на територіальному рівні.

За результатами були окреслені основні напрямки взаємодії, спрямовані на захист прав працюючих та підписано угоду про співпрацю.

 

Національній службі посередництва і примирення – 24 роки!

17 листопада виповнюється чергова річниця створення Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП). Становлення НСПП  тісно пов’язане з процесами державотворення в незалежній Україні та формуванням громадянського суспільства. Потреба в даній інституції стала очевидною саме у 90-х роках ХХ ст., коли під впливом економічних негараздів (призупинення виробництва, невиплати заробітної плати), відбувалися масштабні страйки, мітинги, інші акції соціального протесту. Під час створення НСПП були враховані рекомендації Міжнародної організації праці та досвід розвинених країн, де аналогічні служби існують понад століття і формувалися разом із становленням економіки.

Основним законом, що керується НСПП є Закон України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", прийнятий Верховною Радою України 03 березня 1998 року. Необхідність його прийняття була обумовлена потребами подальшого розвитку та поліпшення соціально-трудових відносин, правого врегулювання порядку вирішення колективних трудових спорів, які масово виникали у сфері застосування найманої праці між суб’єктами цих відносин та вирішувалися поза правовим полем.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" з метою сприяння поліпшенню трудових відносин і запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва для вирішення таких спорів (конфліктів), 17 листопада 1998 року, Президент України видав Указ №1258 "Про утворення Національної служби посередництва і примирення" у складі центрального апарату та п’яти регіональних відділень: Центрального, Західного, Північного, Південного та Східного. Але досвід підтвердив, що їх недостатньо, тому згідно Указу Президента України від 30 грудня 2000 року № 1393/2000, утворено 25 відділень в областях.

Відтоді в конструкції соціально-трудових відносин ринкового зразка НСПП відіграє роль посередника, який, у разі виникнення конфліктної ситуації, пропонує сторонам правовий, досудовий шлях врегулювання спірних питань за столом переговорів цивілізованим шляхом.

З перших років свого функціонування зусилля НСПП були спрямовані на виконання основних завдань, передбачених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Положенням про Національну службу посередництва і примирення, затвердженим Указом Президента України від 17 листопада 1998 року №1258/98.

Завдання НСПП:

- сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів, що виникли між ними;

- прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння своєчасному їх вирішенню;

- здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів);

- забезпечення здійснення соціального діалогу, вироблення узгоджених пропозицій щодо розвитку соціально-економічних та трудових відносин;

- здійснення заходів із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів);

- підвищення рівня культури учасників соціально-трудових відносин.

До компетенції НСПП належить:

    - вивчення та узагальнення причин виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) і можливих їх наслідків на національному, територіальному і галузевому рівнях, вироблення пропозицій щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів);

- здійснення реєстрації висунутих працівниками вимог та колективних трудових спорів (конфліктів);

- аналізування висунутих працівниками вимог та здійснення оцінки їх прогнозування;

- сприяння встановленню контактів між сторонами колективного трудового спору (конфлікту);

- перевірка, в разі необхідності, повноваження представників сторін колективного трудового спору (конфлікту);

- консультування сторони колективного трудового спору (конфлікту) з питань: компетенції органів стосовно задоволення вимог, які є предметом колективного трудового спору (конфлікту) чи виконання яких сприятиме його вирішенню; застосування нормативно-правових актів для вирішення колективного трудового  спору (конфлікту);

- за зверненням сторін (сторони) колективного трудового спору (конфлікту) розгляд матеріалів щодо колективного трудового спору (конфлікту) з метою його вирішення;

- формування списків незалежних посередників та арбітрів;

- вивчення, узагальнення і поширення вітчизняного та іноземного досвіду роботи щодо запобігання та врегулювання колективного трудового спору (конфлікту);

- залучення, в разі необхідності, до участі у примирних процедурах народних депутатів України, представників державної влади, органів місцевого самоврядування та інших осіб;

- узагальнення та внесення в установленому порядку пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань вирішення колективних трудових  спорів (конфліктів);

- у межах своєї компетенції розроблення і затвердження положення, інструкції та інших нормативних актів щодо діяльності НСПП та здійснення примирних процедур;

- здійснення організаційно-методичного забезпечення діяльності регіональних відділень;

- сприяння підвищенню рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин щодо запобігання і вирішення колективних трудових  спорів (конфліктів).

НСПП виходячи з досвіду аналогічних закордонних служб, приділяє увагу заходам щодо розв'язання розбіжностей сторін ще на передконфліктній стадії, до офіційної реєстрації спору. При таких підходах кожен непроведений страйк, кожна непроведена акція зупинки виробництва дає змогу не лише зберегти значні державні кошти, але й частково чи повністю їх вирішити, тим самим забезпечити соціальний спокій в суспільстві.

Виконуючи свої повноваження, служба спрямовує свої професійні зусилля на сприяння вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на національному, галузевому територіальному та виробничому рівнях для найповнішого задоволення вимог трудящих.

В процесі діяльності широко залучаються до вирішення проблемних питань соціальні партнери: представників профспілок (Федерація профспілкових організацій України, Центральні комітети галузевих профспілок), та організацій роботодавців (Федерація роботодавців України, галузеві організації роботодавців), шляхом проведення нарад, "круглих столів", конференцій, участі у роботі примирних органах тощо.

Для поліпшення соціально-трудових відносин у трудових колективах найманих працівників, забезпечення оперативного інформування та розв’язання конфліктних ситуацій, істотний внесок роблять позаштатні інституції НСПП, що працюють на громадських засадах: трудові арбітри, незалежні посередники, позаштатні радники, а згодом – інформаційно-консультаційні центри.

Задля забезпечення реалізації Закону України «Про соціальний діалог в Україні», на НСПП покладено функції щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) сторін соціального діалогу. Згідно ст. 4 для участі у колективних переговорах щодо укладення колективних договорів і угод, тристоронніх або двосторонніх органах соціального діалогу та у міжнародних заходах склад суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців на національному, галузевому та територіальному рівнях визначається за критеріями репрезентативності, яким НСПП вручає відповідні свідоцтва.

НСПП пройдено шлях від побоювання та недовіри з боку як роботодавців, так і найманих працівників та профспілок, до взаємодії та порозуміння зі службою під час проведення примирних процедур із розв'язання колективних трудових спорів (конфліктів). Якщо на початку діяльності служба надавала перевагу розв'язанню колективних трудових спорів, недопущенню страйків, то згодом співробітники НСПП дійшли висновку, що вирішити спір важче, ніж його попередити, тому в подальшому акценти в роботі змістилися на запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Умови сьогодення значно вплинули на функції та завдання відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення).

Пріоритетні напрямки діяльності спрямовані на запобігання виникненню розбіжностей стану соціально-трудових відносин та забезпечення своєчасного приведення у правове русло стихійних проявів протестної поведінки найманих працівників.  У цьому напрямку Відділення  тісно співпрацює з місцевими органами виконавчої влади, місцевими органами самоврядування. У територіальних громадах області визначено відповідальних працівників для оперативного інформування та взаємодії в роботі з Відділенням. Також укладені Угоди та Меморандуми про співпрацю з профспілковими об'єднаннями, роботодавцями та окремими структурними підрозділами облдержадміністрації.

У разі виникнення передумов дестабілізації стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), тощо, які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, пропонуємо завчасно звертатись за сприянням для оперативного здійснення заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Сподіваємось, що реалізація спільних зусиль в межах повноважень, визначених чинним законодавством, активізація подальшої співпраці в роботі буде й надалі сприяти стабілізації і поліпшенню соціального мікроклімату у трудових колективах підприємств, установ та організацій області.

Адреса відділення НСПП в Чернігівській області: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, телефон: (0462) 77-62-77.                              

Взагалі, вдячні керівництву: Чернігівської обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів; районних державних адміністрацій; Чернігівської обласної раді; територіальних громад; міських рад; Федерації та галузевих профспілкових організацій Чернігівської області; об’єднань організацій роботодавців; позаштатним інституціям НСПП, а також зацікавленим сторонам соціального діалогу, за співпрацю і взаємодію в роботі, спрямовану на збереження соціальної стабільності, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій міст і районів області.

 

Робоча зустріч із трудовим арбітром

06 вересня фахівцями відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) відбулась робоча зустріч з трудовим арбітром О. Кухаруком, під час якої обговорено існуючий стан справ у сфері соціально-трудових відносин на окремих підприємствах, установах та організаціях області, їх фінансово-економічне становище в умовах правового режими воєнного стану.

Зокрема, розглянуто ситуацію у трудовому колективі  ДП "Чернігівторф", де Відділенням здійснюються заходи щодо сприяння вирішенню колективного трудового спору (конфлікту).

За результатами роботи досягнуто домовленості про розширення подальшої співпраці спрямованої на запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та розвитку соціального діалогу.

 

Узгоджувальна зустріч із сторонами колективного трудового спору (конфлікту)

08 серпня 2022 року, за ініціативи відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) відбулася узгоджувальна зустріч із керівником та представниками трудового колективу ДП «Чернігівторф», де НСПП 24.01.2022 № 054-р (реєстраційний номер 020-22/25-В) зареєстрований колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К) з вимогами, які стосувались погашення заборгованості із заробітної плати та своєчасної її виплати.  

Під час роботи, стороною адміністрації підприємства надано детальну інформацію про фінансово-економічне становище ДП «Чернігівторф». Поінформовано, що ускладнення стану соціально-трудових відносин зумовлено рядом об’єктивних передумов, зокрема нестабільною виробничою діяльністю його структурних підрозділів, сезонним характером роботи, зменшенням кількості замовників на продукцію, воєнними діями на території Чернігівської області та Держави вцілому.

В ході спілкування, обговорено стан виконання розробленого роботодавцем графіка погашення зарплатних боргів. З даного питання, керівник державного підприємства поінформував про перспективи ліквідації існуючої заборгованості вже до кінця поточного року. В свою чергу, представники трудового колективу повідомили про поступове погашення адміністрацією підприємства зарплатних боргів.  

По закінченню, спеціалістами Відділення на запитання конфліктуючих сторін надані відповідні консультації, роз’яснення.

 

Моніторинг стану соціально-трудових відносин закладів охорони здоров’я міста Ніжин

У лютому фахівцями відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) здійснено моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) закладів охорони здоров’я міста Ніжин.

З’ясовано, що у місті налічується чотири заклади охорони здоров’я, що перебувають під управлінням Ніжинської міської ради. Незважаючи на те, що в Україні бюджетні видатки на охорону здоров’я постійно зростають, проблеми з оплатою праці медпрацівників. Виходячи із прийнятої Постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання оплати праці працівників закладів охорони здоров'я" №2 від 12.01.2022, місячний фонд оплати праці у закладах значно зріс, проте не може повністю забезпечити належне фінансування за рахунок коштів отриманих від Національної служби здоров’я України. У зв’язку з цим, складнощі виникли у пологовому будинку та стоматполіклініці.

Враховуючи зазначене, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), Відділенням взято на облік конфліктні ситуації у комунальному некомерційному підприємстві "Ніжинський міський пологовий будинок" Ніжинської міської ради та комунальному некомерційному підприємстві "Ніжинська міська стоматологічна поліклініка" Ніжинської міської ради.

Спеціалістами Відділенням вже проведені робочі зустрічі з представниками закладів та Ніжинської міської ради, надані відповідні консультації та роз’яснення відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

 

Основні результати роботи відділення НСПП за 2021 рік на Чернігівщині

Протягом 2021 року відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), виконуючи свої повноваження, реалізовувало завдання, визначені Законами України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні», нормативно-правовими актами Національної служби посередництва і примирення, наказами та розпорядженнями Голови НСПП, Положенням про Відділення.

Так, упродовж 2021 року на обліку Відділення, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К) перебувала 21 конфліктна ситуація, яка охоплювала 1147 працівників на 19 підприємствах, установах, організаціях.

Розбіжності між сторонами СТВ стосувались виконання роботодавцями колективних договорів, угод або окремих їх положень (5, або 23,8% від загальної кількості), невиконання вимог законодавства про працю (16, або 76,2%).

Причиною їх виникнення стали порушення вимог ст. 10, ст. 115 КЗпП України, ст. 24 Закону України «Про оплату праці»; ст. 15 Закону України «Про оплату праці», ст. 7 Закону України «Про колективні договори і угоди».

В рамках реалізації заходів щодо сприяння поліпшенню стану СТВ, працівниками Відділення:

  • проведено 105 узгоджувальних зустрічей з керівниками та головами профспілкових комітетів підприємств, установ, організацій та представниками зацікавлених сторін соціального діалогу з метою виявлення причин ускладнення трудових відносин, пошуку шляхів усунення розбіжностей;
  • взято участь у 6 спільних засіданнях обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;
  • взято участь у засіданні президії комітету Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників освіти і науки України;
  • взято участь у спільному засіданні з Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області, представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях, представниками громадських організацій стосовно захисту прав і свобод людини і громадянина.

З особистих питань до Відділення звернулися 73 особи, які отримали роз’яснення та консультації з питань повноважень НСПП й Відділення, вимог чинного трудового законодавства, механізму правового врегулювання випадків дестабілізації стану СТВ.

За результатами проведеної роботи вдалося врегулювати 21 конфліктну ситуацію та посприяти погашенню заборгованості із виплати заробітної плати в сумі 12270,4 тис грн 1147 найманим працівникам.

У звітному періоді Відділення сприяло вирішенню 16 вимог, висунутих 190 працюючими у 7 КТС(К) виробничого рівня.

За результатами роботи було вирішено й знято з реєстрації усі 7 КТС(К) та 16 вимог, висунутих найманими працівниками. 

Погашено заборгованості із виплати заробітної плати, що стала основною причиною виникнення конфліктів – 2583,0 тис грн.

Заборгованість із заробітної плати та порушення термінів її виплати, як і в попередні роки, залишаються основною найбільш поширеною причиною виникнення КТС(К).

Переважна більшість вимог, висунутих найманими працівниками стосувалися невиконання роботодавцями норм законодавства про працю (9 – 63,0%).

З метою здійснення заходів, в межах визначених повноважень, Відділення підтримувало постійний зв'язок із уповноваженими представниками найманих працівників та роботодавцями, під час яких надавало необхідні консультації та роз’яснення. На всіх стадіях вирішення КТС(К) для вироблення взаємоприйнятих рішень здійснювалося сприяння узгодженню позицій сторін тощо.

За безпосередньої участі Відділення проведено 7 засідань примирної комісії, 23 узгоджувальних зустрічей та здійснено 2 відрядження.

Інформування громадськості про діяльність Відділення здійснювалося шляхом підготовки статей та інформаційних матеріалів з актуальних питань для:

- розміщення на web-сайті НСПП (всього розміщено 19 статей);

- розміщення на тематичній сторінці Відділення, розташованої на web-сайті облдержадміністрації; в районних і місцевих ЗМІ та на офіційних сайтах сторін соціального діалогу (розміщено 45 інформацій).

Також продовжується випуск прикладної друкованої продукції: щоквартальних інформаційних бюлетенів, тематичних буклетів та методичних матеріалів Відділення, які направляються обласній державній адміністрації та її окремим структурним підрозділам, районним державним адміністраціям, обласній раді, міським радам територіальним громадам, Федерації профспілкових організацій області та галузевим обкомам профспілок, обласним об’єднанням організацій роботодавців, управлінню Держпраці у Чернігівській області, позаштатним інституціям НСПП (всього направлено 546 екз. інформаційних бюлетенів, 324 екз. тематичних буклетів та 131 екз. методичних матеріалів).

У 2022 році Відділення, в межах визначених повноважень, буде продовжувати свою діяльність в рамках Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та спрямовуватиме зусилля на сприяння і поліпшення соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини.

Взагалі, вдячні керівництву: Чернігівської обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів; районних державних адміністрацій; Чернігівській обласній раді; міським радам, територіальним громадам; Федерації та галузевим профспілковим організаціям Чернігівської області; об’єднанням організацій роботодавців, позаштатним інституціям НСПП, а також зацікавленим сторонам соціального діалогу, за співпрацю і взаємодію в роботі, спрямовану на збереження соціальної стабільності, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій міст і районів області.

 

Прогнозні висновки можливих змін соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ і організацій Чернігівської області у першому півріччі 2022 року

Фінансово-економічні негаразди на деяких суб’єктах господарювання, що виникли через дію різноманітних суб’єктивних та об’єктивних факторів, та виходячи з карантинних заходів, що спричинені непередбачуваною санітарно-епідемічною ситуацією з розповсюдженням COVID-19, дають підстави прогнозувати у першому півріччі 2022 року можливе загострення стану СТВ на окремих підприємствах, в установах і організаціях області.

Основною причиною виникнення КТС(К) залишатимуться невиконання вимог норм колективного договору (угоди) та законодавства про працю в частині оплати праці; забезпечення зайнятості, трудових відносин. Це стосується окремих підприємств, а саме:

на виробничому рівні у таких галузях економіки:

- добувна і переробна промисловість;

- житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- охорона здоров'я;

на територіальному рівні не прогнозується.

Для поліпшення стану СТВ, врегулювання конфліктних ситуацій доцільно:

на рівні центральних органів влади:

  • передбачити в Державному бюджеті асигнувань для утримання:
  • дитячих санаторіїв, які відносяться до сфери-охорони здоров'я;
  • на виплату середньомісячного розміру заробітної плати медичним працівникам, які прийняті на військову службу за контрактом відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю;
  • на оплату праці медичних працівників, залучених до роботи у складі лікарсько-консультативних комісій по визначенню медичних показань для призначення соціальної допомоги та розробки індивідуальних програм реабілітації дітей;
  • на оплату видатків медичних закладів, пов’язаних з проведенням додаткових методів діагностичного та лабораторного обстеження як призовників під час проведення медичних оглядів призовної молоді у військово-лікарських комісіях, так і декретованої групи населення під час проведення профілактичних оглядів;
  • на оплату понесених витрат за час перебування у стаціонарі не ідентифікованих осіб (дітей та дорослих), які направляються співробітниками МВС, у тому числі покинуті діти та громадяни, позбавлені волі, а також громадяни без постійного місця проживання;

- внести відповідні зміни до законодавства, зокрема до Бюджетного кодексу України та формульної методики розподілу обсягів субвенції й додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів охорони здоров'я, та відповідно збільшити для області обсяги цих трансфертів з державного бюджету;

- здійснити комплекс заходів щодо підтримки підприємців в період карантину;

у сфері промисловості:

  • спрямовувати кошти на технічне переоснащення та оновлення виробничих потужностей;
  •  забезпечити зайнятість працюючих, особливо в період пандемії;
  •  здійснювати пошук нових замовників та ринки збуту;
  •  залучати інвестиції;
  •  посилити державний контроль щодо дотримання вимог діючого законодавства про працю;

у галузі житлово-комунального господарства:

- внести зміни до Галузевої угоди в частині підвищення соціальних гарантій та додаткових зобов’язань роботодавців щодо оплати праці;

- ініціювати внесення змін до колективних договорів (угод) у зв’язку зі змінами в чинному законодавстві;

у сфері транспорту:

  •  направити ресурси для оновлення рухомого складу;
  • залучити додаткові інвестиції для модернізації основних фондів галузі;
  • забезпечити гідні умови праці задля недопущення плинності кадрів.

Беручи до уваги весь комплекс позитивних і негативних причин, які, ймовірно, будуть діяти і сприяти погіршенню СТВ на підприємствах, в організаціях і установах у першому півріччі 2022 року, зусилля Відділення зосереджуватимуться на проблемних підприємствах.

Відділення, в межах визначених повноважень, у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців, враховуючи результати Прогнозу, продовжить здійснювати заходи, спрямовані на своєчасне врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ та сприяння їх поліпшенню в трудових колективах.

У разі виникнення передумов дестабілізації стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), тощо, які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, пропонуємо завчасно звертатись за сприянням для оперативного здійснення заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Взагалі, вдячні керівництву: Чернігівської обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів; районних державних адміністрацій; Чернігівській обласній раді; міським радам, територіальним громадам; Федерації та галузевим профспілковим організаціям Чернігівської області; об’єднанням організацій роботодавців, позаштатним інституціям НСПП, а також зацікавленим сторонам соціального діалогу, за співпрацю і взаємодію в роботі, спрямовану на збереження соціальної стабільності, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій міст і районів області.

 

23 роки забезпечення стабільності стану соціально - трудових відносин на Чернігівщині

17 листопада виповнюється 23 роки з дня утворення Національної служби посередництва і примирення, яка розпочала свою діяльність відповідно до Указу Президента України і Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Унікальність існування цієї інституції полягає перш за все у тому, що до її утворення жоден державний орган не виконував подібні функції.

За час свого існування Служба посіла гідне місце в системі органів державної влади в Україні та налагодила дієвий механізм сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання конфліктних ситуацій, забезпечення соціального діалогу, вироблення узгоджених пропозицій щодо розвитку соціально-економічних відносин.

В Чернігові свої повноваження здійснює структурний підрозділ Національної служби посередництва і примирення – відділення НСПП в Чернігівській області.

Враховуючи особливості економічної і демографічної структури регіону, діяльність направлена, перш за все, на: запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах, в установах та організаціях з ускладненими соціально-трудовими відносинами; проведення превентивних заходів, спрямованих на своєчасне усунення причин можливого виникнення розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцями. Адже практика підтверджує, що попередити виникнення конфлікту значно легше й ефективніше тоді, коли сторони ще не протиставили свої інтереси.

Для реалізації визначених повноважень особлива увага в роботі приділяється налагодженню соціального діалогу між конфліктуючими сторонами та плідної взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців в частині вжиття спільних дій щодо сприяння врегулюванню трудових конфліктів у відповідності до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Закону України «Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності».

Сьогодні всі ми працюємо задля однієї спільної мети – поліпшення добробуту мешканців області. Тому за будь-якої ситуації треба узгоджувати свої дії, знаходити розумні шляхи соціального діалогу між органами і організаціями, навіть у разі виникнення колективних трудових конфліктів.

Варто зазначити, що завдання Національної служби посередництва і примирення полягають не в роздуванні конфліктних ситуацій, а в сприянні їх вирішенню цивілізованим шляхом, забезпеченні дотримання під час примирних процедур норм чинних законодавчих та нормативно-правових актів.

Напередодні річниці Національної служби посередництва і примирення адресуємо теплі слова поздоровлення та подяку за вагомий внесок у відстоюванні цінностей соціальної справедливості відповідальним працівникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань профспілок і роботодавців, арбітрам й посередникам НСПП, які активно сприяють утвердженню правових відносин між найманими працівниками і роботодавцями, дотриманню Конституції та законів України.

Нехай і надалі співпраця і взаємодія всіх зацікавлених сторін в діяльності з НСПП слугує становленню України як демократичної, соціальної і правової держави, піднесенню економіки, забезпечення суспільного миру та злагоди.

 

Підсумки діяльності відділення НСПП в Чернігівській області за І півріччя 2021 року

Упродовж І півріччя 2021 року відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), виконуючи свої повноваження, реалізовувало завдання і функції, визначені Законами України: «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні», нормативно-правовими актами Національної служби посередництва і примирення, Положенням про Відділення, наказами та розпорядженнями Голови НСПП.

Спеціалістами Відділення було здійснено роботу щодо: сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) у трудових колективах підприємств, установ, організацій області; запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – ЗКТС(К)); здійснення посередництва і примирення при вирішенні таких спорів, забезпечення правового супроводу примирних процедур; прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)); оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні.

Протягом звітного періоду на обліку Відділення, з метою ЗКТС(К), перебувало 15 конфліктних ситуацій, які охоплювали 806 працівників на 14 підприємствах, в установах, організаціях, де існувала заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 9502,8 тис грн.

Розбіжності, які спричинили загострення стану СТВ між найманими працівниками та роботодавцем, стосувалися:

  • порушень роботодавцями вимог колективного договору, угоди (26,7% від загальної кількості);
  • невиконання вимог законодавства про працю (73,3% від загальної кількості).

Спеціалістами Відділення систематично підтримувався зв'язок зі сторонами СТВ, надавалися роз’яснення і консультації стосовно застосування чинного законодавства, направлялися рекомендаційні листи щодо стабілізації та можливих шляхів поліпшення стану справ у трудових колективах.

За посередництва Відділення та проведення превентивних заходів було погашено заборгованості із виплати заробітної плати у сумі 2505,5 тис грн (26,4%), яка стала причиною виникнення 6 конфліктних ситуацій.

Сприяючи вирішенню 5 КТС(К) виробничого рівня, в яких 2 вимоги виникли через порушення роботодавцем умов колективного договору (угоди), 7 – законодавства про працю Відділенням проведено 13 узгоджувальних та ряд робочих зустрічей, 2 засідання примирної комісії. За результатами здійснених заходів вирішено та знято з реєстрації 3 КТС(К) та 8 вимог найманих працівників.

Заборгованість із заробітної плати та порушення термінів її виплати, як і в попередні роки, залишаються основною найбільш поширеною причиною виникнення КТС(К).

З метою здійснення заходів, в межах визначених повноважень, Відділення підтримувало постійний зв'язок із уповноваженими представниками найманих працівників та роботодавцями, під час яких надавало необхідні консультації та роз’яснення. На всіх стадіях вирішення КТС(К) для вироблення взаємоприйнятих рішень здійснювалося сприяння узгодженню позицій сторін тощо.

Практика роботи підтверджує важливість проведення заходів щодо підвищення рівня правової культури зацікавлених сторін СТВ та інформування громадськості про результати основної діяльності Відділення. Для реалізації цих напрямів, упродовж звітного періоду Відділенням:

1. Підготовлено Інформаційний бюлетень Відділення №4-2020, №1-2021 з узагальненими підсумками основної діяльності відділення НСПП в Чернігівській області за 2020 рік та перший квартал 2021 року, 294 екз.

2. Підготовлено Тематичний буклет Відділення з інформацією щодо прогнозу можливих змін соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у трудових колективах підприємств, установ і організацій Чернігівської області у другому півріччі 2021 року, 126 екз.

3. Підготовлені Методичні матеріали:

- «Порядок представництва професійними спілками, їх об’єднаннями інтересів працівників у колективних трудових спорах (конфліктах)», 11 екз.;

- «Правові аспекти взаємодії Національної служби посередництва і примирення та органів місцевого самоврядування в стабілізації соціально-трудових відносин», 57 екз.

4. Підготовлено та направлено до НСПП 11 інформаційних матеріалів для розміщення на web-сайті НСПП, на сайти ОДА, РДА, міських рад та об’єднаних територіальних громад області – 33.

Виконуючі свої повноваження Відділенням здійснювалися відповідні заходи щодо виконання норм Закону України «Про соціальний діалог в Україні». За результатами роботи були видані Свідоцтва встановленого зразка про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу Чернігівській обласній організації профспілки працівників охорони здоров’я України та Чернігівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки України.

Практика роботи за звітний підтверджує необхідність подальшого об’єднання зусиль органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, профспілок, роботодавців й Відділення, спрямованих на поліпшення стану СТВ та сприяння здійсненню соціального діалогу у трудових колективах підприємств, установ, організацій Чернігівщини.

Головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області Б. Піроцький

 

Прогнозні висновки можливих змін соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ і організацій Чернігівської області у другому півріччі 2021 року

Соціально-економічні труднощі на багатьох підприємствах різних галузей, спричинені рядом суб’єктивних та об’єктивних факторів, враховуючи запровадження карантинних заходів через COVID-19 дають підстави прогнозувати у ІІ півріччі 2021 року можливе загострення стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах, в установах і організаціях області.

У переважній більшості основною причиною виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) залишатимуться невиконання вимог законодавства про працю в частині оплати праці. Це стосується окремих підприємств, а саме:

на виробничому рівні:

- в галузі добувної і переробної промисловості;

- в сфері житлово-комунального господарства;

- транспорті;

- в бюджетній сфері

на територіальному рівні не прогнозується.

Враховуючи зазначене, сторонам соціального діалогу пропонуємо приділяти особливу увагу розвитку СТВ, оперативно реагувати на виникнення проблемних питань, що виникають між найманими працівниками та роботодавцями.

Для поліпшення стану СТВ, врегулювання конфліктних ситуацій доцільно:

на рівні центральних органів влади:

  •  внести відповідні зміни до законодавства, зокрема до Бюджетного кодексу України та формульної методики розподілу обсягів освітньої субвенції та додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я, та відповідно збільшити для області обсяги цих трансфертів з державного бюджету;
  •  розглянути питання збільшення державної підтримки українського товаровиробника;
  •  здійснити заходи щодо підтримки бізнесу в період карантину.

у сфері промисловості:

  • забезпечити повну зайнятість працюючих, зберегти існуючі робочі місця, особливо в період пандемії;
  • не допускати порушень трудових прав найманих працівників;
  • здійснювати пошук нових замовників та ринки збуту;
  • запровадити модернізацію виробництва шляхом технічного та технологічного переоснащення.

у галузі житлово-комунального господарства:

- внести зміни до Галузевої угоди в частині оплати праці;

- ініціювати внесення змін до колективних договорів (угод) у зв’язку із законодавчими змінами;

- залучати інвесторів.

в бюджетній сфері:

  • забезпечити відповідні асигнування на бюджетні заклади за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством;
  •  завершити процес реформування системи охорони здоров'я та забезпечення гідних умов та належного рівня оплати праці медичних працівників;
  •  переглянути посадові оклади працівників в частині приведення до оптимальних.

Виходячи із прогнозних висновків, Відділення і надалі, спільно з усіма зацікавленими сторонами соціального діалогу, здійснюватиме заходи, спрямовані на протидію негативним явищам соціально-економічного характеру шляхом своєчасного врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ.

У разі виникнення передумов дестабілізації стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), тощо, які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, пропонуємо завчасно звертатись за сприянням для оперативного здійснення заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Взагалі, вдячні керівництву: Чернігівської обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів; районних державних адміністрацій; Чернігівській обласній раді; міським радам, об’єднаним територіальним громадам; Федерації та галузевим профспілковим організаціям Чернігівської області; об’єднанням організацій роботодавців, позаштатним інституціям НСПП, а також зацікавленим сторонам соціального діалогу, за співпрацю і взаємодію в роботі, спрямовану на збереження соціальної стабільності, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій міст і районів області.

 

До уваги найманих працівників підприємств, установ та організацій області

Соціально-трудові відносини (далі – СТВ) є ключовим елементом будь-якої економічної системи. Ситуація у цій сфері в Україні залишається нестабільною, що перешкоджає розвитку трудового потенціалу країни.

З метою сприяння поліпшенню стану СТВ, прогнозування та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К), здійснення посередництва при вирішенні таких спорів, у 1998 році Указом Президента України утворено Національну службу посередництва і примирення як постійно діючий державний орган.

Служба має свої відділення в областях, де працюють висококваліфіковані фахівці та експерти з питань вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

На Чернігівщині відділення НСПП (далі – Відділення) працює з січня 2001 року, що є структурним підрозділом Національної служби посередництва і примирення – постійно діючого державного органу для врегулювання КТС(К), утвореного Президентом України відповідно до Закону України „Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)”.

Виконуючи свої повноваження щодо сприяння поліпшенню стану СТВ в регіоні, основні зусилля Відділення спрямовані, перш за все, на: запобігання виникненню КТС(К); забезпечення своєчасного приведення у правове русло стихійних проявів протестної поведінки працівників і вирішення КТС(К), що виникають на підприємствах, в установах та організаціях; здійснення посередництва і проведення запобіжних процедур примирення; залучення всіх причетних представницьких органів заради вироблення взаємоприйнятих рішень по усуненню дестабілізаційних чинників, що виникають між сторонами СТВ.

Особлива увага в роботі приділяється налагодженню ефективної взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок і роботодавців в частині організації та вжиття спільних дій щодо сприяння врегулюванню конфліктних ситуацій, у відповідності до ст.24 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії», Закону України «Про організації роботодавців».

Фахівці Відділення здійснюють безпосередні виїзди на підприємства, в установи та організації з метою вивчення стану СТВ, надання керівникам та профспілковим активам консультацій і роз’яснень норм діючого законодавства про працю, зокрема, про колективні трудові спори.

Діючи в межах повноважень, Відділення проводить прийом громадян, яким безкоштовно надає правову допомогу із зазначених питань.

З метою оперативного комплексного правового врегулювання та поліпшення стану справ в сфері вирішення розбіжностей, які виникають між сторонами СТВ, забезпечення реалізації повноважень Національної служби посередництва і примирення щодо завчасного сприяння запобіганню виникнення КТС(К) та акцій протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій у Відділенні запроваджена «гаряча» телефонна лінія за номером телефону  (0462) 77-62-77. До питань сфери СТВ, які виникають щодо рішень, дій (бездіяльності) роботодавця, які порушили права і законні інтереси найманих працівників і можуть бути оскаржені, належать розбіжності щодо:

а) встановлення нових або зміни існуючих соціально-економічних умов праці та виробничого побуту;

б) укладення чи зміни колективного договору, угоди;

в) виконання колективного договору, угоди або окремих їх положень;

г) невиконання вимог законодавства про працю (в т.ч. заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам);

д) тощо.

Питання, які не відносяться до врегулювання вищезазначених розбіжностей, розглядають інші державні органи в межах своїх повноважень.

У зверненні, що адресується до Відділення НСПП, має бути зазначено прізвище, ім’я по батькові, місце проживання представника трудового колективу, викладено суть порушеного питання.

У разі виникнення передумов дестабілізації стану трудових відносин через порушення вимог чинного законодавства про працю, колективних договорів (угод), тощо, які можуть призвести до загострення суперечностей між працівниками і роботодавцями та акцій протесту, пропонуємо завчасно звертатись за сприянням для оперативного здійснення заходів по локалізації ймовірних конфліктних ситуацій.

Сподіваємось, що реалізація спільних зусиль в межах повноважень, визначених чинним законодавством, активізація подальшої співпраці в роботі буде й надалі сприяти стабілізації і поліпшенню соціального мікроклімату у трудових колективах підприємств, установ та організацій області.

Адреса відділення НСПП в Чернігівській області: 14000, м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, телефон: (0462) 77-62-77

 

Взято участь у пресконференції

17 березня в приміщенні конференц-зали Федерації профспілкових організацій Чернігівської області за ініціативи первинної проспілкової організації ДП «Чернігівторф» відбулася пресконференція на тему «Участь громадськості в розв’язанні питань енергозалежності України».

До участі в обговоренні актуальних питань розвитку торф’яної галузі Чернігівщини долучилися заступник голови обласної ради Д. Блауш, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) М.Максименко.

Про ситуацію на державному підприємстві та головні проблеми, які заважають стабільній роботі торфозаводів, розповів голова профспілки ДП «Чернігівторф» А. Страхов.

За його словами, підприємство тривалий час потерпає через часту зміну керівництва (з 2004 року тут змінилось вже 25 директорів), а також відсутність чіткої позиції та зацікавленості у діяльності підприємств торфовидобувної галузі на території області, яка посідає друге місце в Україні за запасами цього дешевого й екологічно чистого палива, з боку державного концерну "Укрторф" та Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Д.Блауш, коментуючи останні події довкола підприємства, зазначив, що у 2016 році було підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською обласною радою, державним підприємством «Чернігівторф», трудовим колективом дільниці з видобутку та переробки торфу с.Смолин ДП «Чернігівторф» та Смолинською сільською радою. Цей документ має на меті створення законодавчих, економічних, інвестиційних умов для сприяння подальшої успішної, рентабельної діяльності дільниці по видобутку та переробці торфу с. Смолин ДП «Чернігівторф». Завдяки цьому чотиристоронньому меморандуму свого часу вдалося вирішити проблему із заборгованістю на торфозаводі.

Про розбіжності, що неодноразово були предметом колективних трудових спорів у філії «Смолинський торфозавод» та ДП «Чернігівторф» поінформувала М.Максименко, а також звернула увагу на участь у переговорному процесі зацікавлених сторін соціального діалогу завдяки чому, приймалися компромісні рішення. Підкреслила, що серед основних причин, які негативно впливають на стан соціально-трудових відносин є часта зміна керівництва, значні боргові зобов’язання як перед найманими працівниками, так і бюджетом. Наголосила на об'єднанні зусиль соціальних партнерів з метою надання правової допомоги щодо усунення розбіжностей, які негативно впливають на соціальне становище в трудових колективах.

Позицію профспілок у врегулюванні конфліктної ситуації на ДП «Чернігівторф» прокоментуваув заступник голови Чернігівської обласної організації всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі» О. Кухарук.

На важливості збереження торфозаводу, який забезпечує роботою жителів та енергоресурсами заклади соціальної сфери Гончарівської громади, наголошував староста Смолинського старостинського округу І. Смирнов.

На завершення пресконференції А. Страхов подякував усім, хто підтримує ДП «Чернігівторф», та запевнив присутніх, що трудовий колектив продовжить відстоювати право торфозаводів Чернігівщини на життя.

М. Максименко, заступник начальника
відділення НСПП в Чернігівській області 

 

Звертаємо увагу

Одними з основних передумов розвитку в України як сучасної держави є соціальна злагода, громадянський мир, стабільний розвиток соціального діалогу та забезпечення прав найманих працівників.

В умовах, коли наша держава переживає непростий час в умовах пандемії коронавірусу, що призвели до негативних наслідків в багатьох галузях економіки, складні соціальні проблеми, ефективний захист трудових і соціально-економічних прав людини праці надзвичайно актуальний.

Відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) за роки своєї діяльності має напрацьований певний досвід співпраці з галузевими обкомами профспілок, профспілковими організаціями, органами державної виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, позаштатними інституціями, арбітрами та посередниками НСПП з питань соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях Чернігівщини.

Для забезпечення цього завдання Відділення проводить вивчення та аналіз стану соціально-економічних, соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях області з метою своєчасного виявлення конфліктних ситуацій та здійснює комплекс заходів щодо сприяння поліпшенню трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозування та сприяння їх вирішенню, вироблення рекомендацій щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин. При виявленні загострення стану соціально-трудових відносин в трудових колективах області Відділення вживає всіх можливих заходів для сприяння їх врегулювання на доконфліктній стадії розвитку. А якщо всі застосовані заходи не дали належного результату, та призвели до виникнення колективного трудового спору (конфлікту), то результативність та своєчасність вирішення його у значній мірі залежить від належного реагування роботодавця, уповноваженої ним особи на вимоги найманих працівників при врегулюванні розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, залучення до їх врегулювання зацікавлених органів, використання усіх дозволених законодавством засобів та можливостей для врегулювання конфліктів.

Аналізуючи стан соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях області на теперішній час, необхідно звернути особливу увагу на те, що основними факторами, які найчастіше призводять до загострення стану соціально-трудових відносин залишається значна і довготривала заборгованість із виплати заробітної плати, незабезпечення належних та безпечних умов праці, невиконання положень колективних договорів тощо. Саме наявність заборгованості із виплати заробітної плати призвела до загострення соціально-трудових відносин на підприємствах добувної та переробної промисловості, в сфері житлово-комунального господарства, на транспорті, в бюджетній сфері.

Враховуючи зазначене, з метою вжиття своєчасних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту у трудових колективах через порушення норм законодавства про працю (в т.ч. виникнення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працвникам), пропонуємо завчасно інформувати Відділення для вжиття оперативних заходів спрямованих на локалізацію конфліктних ситуацій на підприємствах, установах, організаціях за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39 каб. 909, т. (0462)77-62-77.

 

Основні результати роботи відділення НСПП за 2020 рік на Чернігівщині

Протягом 2020 року відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), виконуючи свої повноваження, реалізовувало завдання, визначені Законами України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні», нормативно-правовими актами Національної служби посередництва і примирення, наказами та розпорядженнями Голови НСПП, Положенням про Відділення.

Так, упродовж 2020 року на обліку Відділення, з метою ЗКТС(К) перебувало 28 конфліктних ситуацій, які охоплювали 1940 працівників на 25 підприємствах, установах, організаціях (1 конфліктна ситуація переросла в КТС(К)).

Розбіжності між сторонами СТВ стосувались виконання роботодавцями колективних договорів, угод або окремих їх положень (24, або 85,7% від загальної кількості), невиконання вимог законодавства про працю (4, або 14,3%).

Причиною їх виникнення стали порушення вимог ст. 10, ст. 115 КЗпП України, ст. 24 Закону України «Про оплату праці»; ст. 15 Закону України «Про оплату праці», ст. 7 Закону України «Про колективні договори і угоди».

В рамках реалізації заходів щодо сприяння поліпшенню стану СТВ, працівниками Відділення:

  • проведено 124 узгоджувальні зустрічі з керівниками та головами профспілкових комітетів підприємств, установ, організацій та представниками зацікавлених сторін соціального діалогу з метою виявлення причин ускладнення трудових відносин, пошуку шляхів усунення розбіжностей;
  • взято участь у 13 засіданнях тимчасової обласної, Деснянської та Новозаводської районих у м. Чернігові комісій з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів;
  • надано 30 доручень завідуючим інформаційно-консультаційними центрами НСПП для додаткового вивчення стану СТВ на окремих підприємствах, в установах та організаціях районів і міст Чернігівщини. За результатами отриманих відповідей ряд підприємств взято на облік Відділення з метою ЗКТС(К) та внесено до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

З особистих питань до Відділення звернулися 69 осіб, які отримали роз’яснення та консультації з питань повноважень НСПП й Відділення, вимог чинного трудового законодавства, механізму правового врегулювання випадків дестабілізації стану СТВ.

За результатами проведеної роботи вдалося врегулювати 27 конфліктних ситуацій та погасити заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 9093,1 тис грн 1811 найманим працівникам.

У 2020 році Відділення сприяло вирішенню 14 КТС(К) виробничого рівня та 31-ї вимоги, що висувалися 603-ма найманими працівниками з питань, визначених статтею 2 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Завдяки своєчасно вжитим заходам за участі зацікавлених органів та організацій вирішено та знято з реєстрації 10 КТС(К) (71,4% від загальної кількості зареєстрованих спорів) та 22 вимоги (70,9% від загальної кількості зареєстрованих вимог).

Заборгованість із заробітної плати та порушення термінів виплати поточної заробітної плати, як і в попередній період, залишалися основними найбільш поширеними причинами виникнення КТС(К).

Переважна більшість вимог, висунутих найманими працівниками стосувалися невиконання роботодавцями норм законодавства про працю (29 –93,5 %).

З метою здійснення заходів, в межах визначених повноважень, фахівцями Відділення підтримувався постійний зв'язок із уповноваженими представниками найманих працівників та роботодавцями, зацікавленими сторонами соціального діалогу, під час яких надавалися необхідні консультації та роз’яснення. На всіх стадіях вирішення КТС(К) для вироблення взаємоприйнятих рішень здійснювалося сприяння узгодженню позицій сторін щодо виходу із конфліктних ситуацій.

За безпосередньої участі Відділення проведено 85 примирних процедур, зокрема 73 узгоджувальні зустрічі, 12 засідань примирної комісії.

Інформування громадськості про діяльність Відділення здійснювалося шляхом підготовки статей та інформаційних матеріалів з актуальних питань для:

- розміщення на web-сайті НСПП (29 інформацій);

- розміщення на тематичній сторінці Відділення, розташованої на web-сайті облдержадміністрації; в районних та місцевих ЗМІ та на офіційних сайтах сторін соціального діалогу (направлено та розміщено 21 інформація)

Здійснювався випуск прикладної друкованої продукції: щоквартальних інформаційних бюлетенів, тематичних буклетів та методичних матеріалів Відділення, які направлено обласній державній адміністрації та її окремим структурним підрозділам, районним державним адміністраціям, обласній раді, міським радам, об’єднаним територіальним громадам, Федерації профспілкових організацій області та галузевим обкомам профспілок, підобласним об’єднанням організацій роботодавців, управлінню Держпраці в Чернігівській області, арбітрам та посередникам НСПП, завідуючим інформаційно-консультаційними центрами НСПП в районах і містах області (всього направлено 603 екз. інформаційних бюлетенів, 377 екз. тематичних буклетів та 72 екз. методичних матеріалів). Здійснювались виступи для трансляції в ефірі Чернігівського обласного радіо та телебачення.

У 2021 році Відділення, в межах визначених повноважень, буде продовжувати свою діяльність в рамках Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та спрямовуватиме зусилля на сприяння і поліпшення соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини.

Взагалі, вдячні керівництву: Чернігівської обласної державної адміністрації, її структурним підрозділам; районним державним адміністраціям; Чернігівській обласній раді; міським радам об’єднаним територіальним громадам; Федерації та галузевим профспілковим організаціям Чернігівської області; об’єднанням організацій роботодавців, позаштатним інституціям НСПП, а також зацікавленим сторонам соціального діалогу, за співпрацю і взаємодію в роботі, спрямовану на збереження соціальної стабільності, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), акцій соціального протесту в трудових колективах підприємств, установ, організацій міст і районів області.

Головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області Б. Піроцький

 

ГО Активне Суспільство України