back

Без краваток, без купюр, про найголовніше: відвертий діалог з представниками ЗМІ

07-06-2023 | 12:07

З нагоди професійного свята вчора відбулася зустріч начальника ОВА В’ячеслава Чауса та командувача ОК «Північ», бригадного генерала Дмитра Красильникова із представниками ЗМІ області.

«Інформаційний простір є таким же полем бою, як і військовий фронт. Я бажаю вам, аби ви і надалі доносили суспільству правдиву й виважену інформацію та «лікували» думки наших співвітчизників. Саме тому ваша робота є не менш важливою, ніж робота військових», — звернувся до представників медіа командувач.

«Я дякую кожному з вас за роботу у цей надскладний час. Ви допомагаєте донести критично важливу інформацію до всіх, ви не дозволяєте ворогу замилювати очі», — акцентував начальник ОВА.

Окрім привітань, поговорили і про те, що турбує усі сторони діалогу.

Зокрема, представники друкованих ЗМІ області нарікають на недостатню підтримку видань місцевою владою.

«Частина громад має досить пристойні фінансові можливості. А газета є дуже хорошим засобом комунікації влади з місцевими мешканцями. Питання підтримки «районок» знову актуалізую на раді громад», — зауважив В’ячеслав Чаус.

Досі є проблема з доставкою газет до передплатників. На думку очільника ОВА, це питання можна вирішити лише завдяки підлаштуванню до роботи один одного у форматі «редакція- друкарня-Укрпошта». Це досить специфічне завдання і потребує відпрацювання по кожній газеті.

Говорили і про особливості створення контенту з військової тематики; безпекову ситуацію в області, а також наслідки повномасштабного вторгнення та можливості їх подолання. Не обійшли увагою і ситуацію на Каховській ГЕС.

«Наразі Чернігівщина також потерпає від обстрілів прикордоння та бореться з наслідками боїв й окупації на своїй території. Є потреба в евакуації людей із зони обстрілів. Однак, стояти осторонь біди співвітчизників неможливо. Готуємося приймати людей у себе, відправляємо рятувальників та необхідне для їх роботи», - зауважив В’ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації