back

Якісні освітні послуги у нинішніх реаліях: ОВА працює із швейцарськими партнерами

08-06-2023 | 14:25

В ОВА сьогодні зустрічали делегацію Швейцарії у складі представників Федерального департаменту закордонних справ, а також Посольства Швейцарії в Україні.

Перелік допомоги від урядових та неурядових організацій Швейцарії досить великий та різноманітний: від психологічної допомоги для деокупованих громад та тренінгів для бізнесу й волонтерів до будматеріалів, повноцінних ремонтів закладів соціальної сфери, гаджетів для шкіл, засобів живлення, адресної фінансової підтримки.

Потужну підтримку надав громадянин Швейцарії Андреас Сайц, який зумів облаштувати модульне містечко в Іванівській громаді.

Сьогодні ж розмова була зосереджена на темі освіти.

«Будуючи школи, ми акцентували увагу на облаштуванні сучасного освітнього простору і навіть не думали, що перш за все треба подбати про укриття. Сьогодні ж, жоден заклад освіти, навіть маючи найкращі практики та матеріально-технічну базу, не може працювати, якщо не має найпростішого укриття, –  наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус. – Два роки пандемії, повномасштабне вторгнення  відібрали у наших дітей очне навчання. Однак, формат «онлайн» дуже впливає на якість знань. Відтак, маємо зробити все можливе, аби повернути дітей у класи».

Варто зазначити, що 4 громади з Чернігівщини увійшли до швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Зокрема Коропська, Менська, Березнянська, Чернігівська ТГ отримають мільйон гривень на реалізацію учнівських соціальних проєктів.

Загалом, ініціатива передбачає створення плану, який допоможе побачити можливості з відновлення освіти на майбутні 5 років, а також експертну підтримку з питань управління освітою для всіх ТГ області.

Також мова йшла про економічний розвиток області в таких умовах.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації