back

Всеукраїнський фестиваль творчості інвалідів „На берегах Десни”

25-07-2008 | 16:56

25 липня в Чернігові зібрав гостей із багатьох областей України Всеукраїнський фестиваль творчості інвалідів. Цьогоріч він проходить вже всьоме і носить назву „На берегах Десни”, оскільки приймає учасників Придесення.

З вітальним словом до учасників та гостей фестивалю звернулася в.о. голови облдержадміністрації Наталія Білоус. Знаковою подією для Чернігівщини назвала вона той факт, що місцем проведення чергового Всеукраїнського фестивалю творчості інвалідів було обрано саме Чернігівську область, адже вона здавна славиться своїми талантами. До того ж, гості мали змогу побачити старовинне місто Чернігів, ознайомитися з його історико-культурними пам’ятками. Наталія Білоус побажала всім учасникам фестивалю здоров’я, наснаги та творчих успіхів.

Також присутніх привітав голова Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України” Василь Назаренко. Він наголосив на важливості творчої реалізації для будь-якої людини, а особливо для тих, у кого обмежені фізичні можливості. За його словами, тільки мистецтво у всіх його проявах здатне піднести особистість, вирвати з тенет важкої реальності, наповнити сенсом буття. І фестиваль вкотре дає шанс продемонструвати людям з особливими потребами свої творчі здібності.

У рамках фестивалю відбулася виставка робіт, автори яких мають обмежені фізичні можливості, але це не стає їм на заваді у прагненні творити диво і дарувати людям радість.

Після завершення конкурсної програми фестивалю жюрі визначить переможців в окремих номінаціях.