back

На Чернігівщині завершено перший етап роботи щодо реалізації проекту ”Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”

14-07-2008 | 13:30

В області завершено перший етап роботи щодо реалізації проекту Організації Об‘єднаних Націй "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Останній виїзний семінар для керівників органів місцевого самоврядування відбувся 11 липня в Срібнянському районі.

На семінарах, які проводили спеціалісти Проекту з обласної державної адміністрації та обласної ради, для сільських, селищних, міських голів були висвітлені основні принципи діяльності Проекту:
1. генезис, правова основа, характеристика;
2. ціль, стратегія впровадження, координація та результати;
3. робочий план 2008;
4. умови партнерства (районний рівень, рівень сільських/міських рад);
5. план діяльності в районах;
6. процедура планування та затвердження проекту громади;
7. процедура фінансування проектів громад;
8. критерії відбору сільських, селищних рад.

Під час заходів були підписані угоди про партнерство між Програмою розвитку Організації Об‘єднаних Націй, райдержадміністрацією і районною радою кожного з районів .

На сьогоднішній день відбувається процес підготовки сільськими, селищними головами заявок на участь у Проекті, які будуть систематизовані працівниками обласного ресурсного центру, за результатами складатимуться рейтингові таблиці для відбору п'яти територіальних громад в кожному з 8 районів-переможців. При цьому враховуватимуться як рівень соціально-економічного розвитку в селах, зокрема водопостачання, доступу до послуг первинної медичної допомоги, так і готовність органів місцевого самоврядування до співпраці.

Наступним кроком в процесі реалізації Проекту стане підписання угод про партнерство з сільськими, селищними радами, переможцями конкурсу, проведення місцевих форумів з мешканцями сіл, селищ, які планується провести протягом липня-серпня поточного року.