back

Менський район. Свято для мешканців Стольненського стаціонарного відділення

02-10-2013 | 15:22

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Василенко відвідав Стольненське стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування. Він зустрівся з трудовим колективом та мешканцями цього закладу, ознайомився з питаннями, які турбують громадян, обговорив з персоналом роботу закладу в опалювальний період.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови райдержадміністрації зазначив, що серед пріоритетів соціальної політики Президента України на першому плані залишається виконання державних соціальних зобов’язань. За словами Віктора Януковича, «… важливим завданням державної соціальної політики є підвищення ефективності програм соціальної підтримки, посилення їхнього адресного спрямування, …упровадження сучасного інструментарію для моніторингу та оцінювання програм соціальної спрямованості». Крім того, Володимир Василенко побажав усім присутнім міцного здоров'я, щасливої долі, радості, добра і віри в краще життя, добробуту, успіхів та активного довголіття.

Сьогодні в стаціонарному відділенні з нагоди міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана відбулися урочисті заходи. Зі святом учасників урочистостей привітали голова районної організації ветеранів України, директор територіального центру соціального обслуговування.

Молодецького запалу та святкового настрою присутнім додала концертна програма, підготовлена силами учнівської молоді місцевої школи.

На сьогодні для поліпшення умов проживання мешканців Стольненського стаціонарного відділення зроблено чимало: побудовано автономну газову котельню, замінено старі вікна на сучасні, обладнано ванну кімнату з душовою кабінкою, в кімнатах старі меблі поступово замінюються на нові, сучасні. В кімнату відпочинку придбані нові м’які меблі та телевізор. На подвір’ї побудовано альтанку для відпочинку. Придбано газову плиту та електродуховку для приготування їжі. Щороку проводиться поточний ремонт приміщення. Колективом відділення, керівництвом територіального центру та управління соціального захисту населення райдержадміністрації прикладаються всі зусилля, щоб у кімнатах було тепло і затишно, а мешканці цього закладу були спокійні і задоволені.

Цього ж дня 150-ом одиноким людям похилого віку, які проживають у районному центрі, соціальні працівники вручили продуктові набори та вітальні листівки.

Довідково: Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання відкрито в листопаді 2005 року в с. Стольне на базі дільничної лікарні. Бажаючих проживати тут багато, і причини різні: залишились на старість одинокі, сімейні негаразди, діти проживають далеко і не можуть утримувати батьків чи не дозволяє житлова площа.

Відділення розраховане на 45 осіб, на даний час заповнене повністю. Із 45 осіб в стаціонарному відділенні 16 - ліжко-хворі, які не можуть самостійно пересуватись, 15 інвалідів загального захворювання.

У стаціонарному відділенні громадяни перебувають на повному державному утриманні, забезпечуються житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, чотирьохразовим харчуванням, медичним обслуговуванням та медикаментами.


Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Менської РДА