back

Чернігів. Презентовано найповнішу збірку віршів Дмитра Куровського

08-10-2013 | 12:05

У творах справжнього поета кожен читач може знайти рядки, близькі саме його душі. Цю думку яскраво підтвердила презентація поетичної збірки Дмитра Куровського «Далекі музики», виданої в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини.

Ініціатором видання й упорядником збірки стала донька поета Лариса Куровська. Можливо, саме тому атмосфера презентації була по-сімейному теплою. Учасники зустрічі, а серед них відомі в Чернігові літератори Олександр Олійник, Олена Конечна, Михась Ткач, Михайло Кушніренко, Василь Чепурний, ділилися враженнями від збірки та спогадами про поета, читали свої улюблені вірші з його доробку. Комусь до душі припала лірика Куровського, комусь – роздуми над долею країни і українського села, а хтось уподобав вірші для дітей.

Обдарованість Дмитра Куровського не обмежувалась виключно поезією. Він був майстерним прозаїком, талановитим вчителем, справжнім патріотом України і Малої Загорівки на Борзнянщині, де народився, просто хорошою, щедрою на добро людиною. Таким його запам’ятали всі, хто знав поета, таким він постає й у своїх віршах.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації