back

Менський район. Дошкільний навчальний заклад у селищі Макошине - приклад успішної співпраці влади й сільгосппідприємства

09-10-2013 | 10:27

Дошкільний освітній заклад у Макошине – серед кращих у районі. Діють у ньому три групи, в яких виховується 75 дошкільнят. До «Сонечка» приємно зайти хоча б тому, що тут все зроблено по-сучасному і добротно. Двері, вікна, килими на підлозі – усе справляє гарне враження.

Щедрими спонсорами для «Сонечка» є сільськогосподарське ДП «Зернятко» та комунальне підприємство, яке діє при селищній раді. Та й сама селищна рада чи не першою подає руку допомоги. Завідувач поділилася, що у планах – заміна водопостачальної системи, встановлення двох бойлерів, придбання ще одного холодильника та й меблі настав час замінити.

Як зазначила Юлія Тимців, у дворі планується побудувати дві альтанки, реконструювати вхідну арку, пісочниці, а маючи таких спонсорів і батьків-помічників, віриться, що все сплановане вдасться зробити.

«Цього року наша територіальна громада посіла третє місце в обласному конкурсі кращих сільських, селищних, міських рад. Із сорока тисяч, які випали за перемогу селищній раді, десять було передано «Сонечку», – повідомила Юлія Петрівна.

Допомагають дитячому садочку й закордонні гості. Цього року англійці, які приїздили у Макошине у рамках співпраці з благодійною організацією «Нащадки АРАТТИ», передали дитсадку три тисячі гривень, за які обладнано туалетну кімнату. А ще зарубіжні друзі подарували велику морозильну камеру; дарують дитсадівській малечі й іграшки, канцелярські товари. У залі, де відбуваються ранки, свята і концерти, лежать гарні паласи – теж дарунок англійців.

Окрім обов’язкових навчальних заходів, малеча Макошине має змогу і самим виступити на сцені районного чи селищного Будинків культури. Вихованці «Сонечка» завжди беруть участь у районному фестивалі «Зорепад».


Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Менської РДА
за інформацією районної газети «Наше слово»