Публічні консультації з громадськістю

25.10.2021

Засідання комітету доступності осіб з інвалідністю до об’єктів інфраструктури

У вівторок, 26 жовтня, відбудеться засідання обласного комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Мова на засіданні йтиме про проєкт Обласного плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Початок заходу: 11:00 год.

Місце проведення: синя зала КП «Обласний молодіжний центр» (м. Чернігів, вул. Магістратська,  3)

До участі запрошуються представники засобів масової інформації.

Увага! У зв’язку з епідеміологічною ситуацією прохання дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски у громадських місцях.

 

02.07.2021

Чернігівський обласний антикорупційний форум

У понеділок, 5 липня, відбудеться «Чернігівський обласний антикорупційний форум», ініційований головою облдержадміністрації Анною Коваленко.

Серед спікерів керівники Національного агентства з питань запобігання корупції, Чернігівської обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції, Управління Служби безпеки України, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві, представники громадських організацій.

На порядку денному — питання щодо ролі керівника у запобіганні корупції, підвищення прозорості діяльності та ефективності вжитих антикорупційних заходів територіальними органами центральних органів виконавчої влади у сфері екології, лісових ресурсів, податків та митної справи. Йтиметься також про стан роботи та посилення контролю щодо запобігання корупції у зазначених сферах у Чернігівській області. Програма форуму передбачає також відповіді спікерів на запитання журналістів та неформальне спілкування.

На форум запрошуються представники ЗМІ та громадськості. Просимо повідомити про свою участь за телефоном (0462) 67-53-72 до 9.00 понеділка, 5 липня.

Місце проведення: Чернігівська обласна державна адміністрація, вул. Шевченка, 7, зала №1

Дата та час проведення: 5 липня 2021 року, з 10:00 год.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією прохання дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски.

 

04.03.2021

Анонс. Обговорення проєкту Антикорупційної програми обласної державної адміністрації на 2021-2023 роки

У середу, 10 березня, відбудеться засідання за «круглим столом» щодо публічного громадського обговорення проєкту Антикорупційної програми обласної державної адміністрації на 2021-2023 роки.

Початок заходу: о 15:00 год.

Місце проведення: кім. 5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, м. Чернігів).

Організатор заходу та розробник проєкту Антикорупційної програми обласної державної адміністрації на 2021-2023 роки: головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Вересоцький Іван Валерійович.

Головною метою обговорення проєкту програми є здійснення принципу доступності будь-якої особи брати участь у підготовці Антикорупційної програми у встановленому законодавством порядку. Впровадження дієвих превентивних механізмів запобігання корупції в обласній державній адміністрації.

Проєкт Антикорупційної програми обласної державної адміністрації на 2021-2023 роки розміщено за посиланням https://cg.gov.ua/index.php?id=33799&tp=1

Контактна особа: головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Вересоцький Іван Валерійович, тел.: (0462) 675-806, е-пошта: [email protected].

До участі запрошуються: представники соціальних груп населення, громадських організацій, інститутів громадського суспільства, органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених суб’єктів (заінтересованих сторін), громадян.

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією прохання дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски у громадських місцях.

 

02.02.2021

Анонс. Обговорення проєкту обласної Програми підтримки розвитку телерадіопростору
Чернігівщини на 2021-2022 роки

У п’ятницю, 5 лютого, відбудеться засідання за круглим столом щодо публічного громадського обговорення проєкту обласної Програми підтримки розвитку телерадіопростору Чернігівщини на 2021-2022 роки.

Початок заходу: о 15:00.

Місце проведення: кім. 5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, м. Чернігів)

Організатор заходу та розробник проєкту обласної програми: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Головною метою обговорюваної програми є розширення можливостей жителів Чернігівської області щодо доступу до вітчизняного інформаційного продукту та зміцнення інформаційної безпеки через стимулювання розвитку телерадіопростору Чернігівської області, підтримку місцевих і регіональних мовників та комунальних радіоорганізацій, що здійснюють мовлення у територіальних громадах.

Проєкт програми, що пропонується до обговорення.

Контактна особа: Валерій Володимирович Сорокін, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (тел: (0462) 67-86-94, е-пошта: [email protected]

До участі запрошуються представники теле- та радіоорганізацій, засобів масової інформації, інститутів громадянського суспільства, інші зацікавлені особи.

Для забезпечення дотримання карантинних обмежень прохання попередньо зареєструватися для участі за посиланням.

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією прохання дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски у громадських місцях.

 

15.12.2020

Анонс. Круглий стіл з представниками бізнес-кіл Чернігівщини

У середу, 16 грудня, відбудеться зустріч з представниками бізнесу, на якій будуть розглянуті питання змін в законодавстві стосовно застосування РРО з 01.01.2021 року, порядок реєстрації та використання програмних реєстрів розрахункових операцій та обговорюватимуться механізми підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантинних обмежень.

Для участі в круглому столі запрошуються представники бізнесу, громадськості та державних органів.

Захід буде проведено за участі керівництва обласної державної адміністрації онлайн на платформі Zoom.

Час проведення: середа, 16 грудня, початок об 11.00.

Підключення до заходу https://us02web.zoom.us/j/86305027547...

Ідентифікатор конференції: 863 0502 7547

Код доступу: 596599

Реєстрація учасників:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfETZiIHdu.../viewform...

Контактні особи:

Голомозик Роман, заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації, [email protected], +380952850718

Муравйова Олена, директор Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів, [email protected]+380939899968

 

18.06.2020

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

Анонс. 22 червня, у понеділок, відбудуться громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Продовження господарської діяльності з видобування корисних копалин (нафти, газу, розчиненого у нафті) на площах Петрушівського нафтового родовища».

Організатор громадських слухань: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Початок заходу: 12:00 год. 

Місце проведення: в приміщенні Бережівської сільської ради, за адресою:
вул. Миру, 30, с. Бережівка, Ічнянський район, Чернігівська область.

Контактна особа: начальник відділу оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна – тел. 677-914.

 

09.10.2019

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

11 жовтня, у п’ятницю, відбудуться громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності: «Буріння і облаштування водозабірної артезіанської свердловини з підземних вод водоносного горизонту відкладів бучацької серії еоцену, з метою забезпечення водопостачання виробничих та господарсько-побутових потреб підприємства АТ «Будіндустрія»»

Організатор громадських слухань: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Початок заходу: 14:00 год. 

Місце проведення: зала засідань адміністративної будівлі Акціонерного товариства «Будіндустрія», вул.Індустріальна, 11, Чернігівська область, м. Чернігів.

При собі мати документи для посвідчення особи.

 

04.10.2019

Анонс. Засідання робочої групи з розробки проекту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області

09 жовтня, у середу, відбудеться засідання робочої групи з розробки проекту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області.

Місце проведення: зала №2 Чернігівської обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка,7).

Початок заходу: 11:00 год.

Контактна особа: начальник відділу регулювання природних ресурсів та відходів – Небрат Тетяна Григорівна, тел. (0462) 610 630

e-mail: [email protected]

04.10.2019

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

08 жовтня, у вівторок, відбудуться громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності: «Зберігання рідких паливно-мастильних матеріалів об’ємом 350 кубічних метрів на складі за адресою по вул. Елеваторна, буд. 1 в м. Чернігові Чернігівської області». 

Організатор громадських слухань: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Початок заходу: 11:00 год. 

Місце проведення: адміністративне приміщення ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія»: м. Чернігів вул. Елеваторна, 1.

При собі мати документи для посвідчення особи.

 

Анонс. Громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

04 жовтня, у п’ятницю,  відбудуться громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Будівництво станції регазифікації системи автономного постачання зрідженим вуглеводним газом пропан-бутаном зерносушарки STELA AgroDry MDB-XN 4/15-SU, що знаходиться за адресою: Чернігівська обл., м. Мена, вул. Гастелло, 3».

Організатор громадських слухань: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Початок заходу: 11:00 год. 

Місце проведення:  Громадські слухання відбудуться 04.10.2019 р. в залі засідань Менської міської ради за адресою: м. Мена, вул. Титаренка 7. При собі мати документи для посвідчення особи.

 

Анонс. Громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

14 серпня, в середу,  відбудуться громадські слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради з реконструкції об’єкта: «Екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми № 3 в районі вул. Стрілецької у м. Чернігові».

Організатор громадських слухань: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Початок заходу: 11:00 год. 

Місце проведення: КП «Міський палац культури» (вул. Івана Мазепи, 23).

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадськість

 

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

23 липня 2019 року відбудеться Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Продовження господарської діяльності з видобування корисних копалин – вуглеводні (нафти, газу, розчиненого у нафті, супутніх компонентів: етану, пропану, бутанів) на Бережівському нафтовому родовищі».

Місце та час проведення: приміщення Парафіївської ОТГ (вул. Тараса Шевченка, буд. 95, смт Парафіївка, Ічнянського району, Чернігівська область), початок об 11:00 годині.

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна – тел. 677-914;

e-mail:  [email protected].

 

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

23 липня 2019 року відбудеться Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Продовження господарської діяльності з видобування корисних копалин (нафта, газ, розчинений у нафті, супутні компоненти: етан, пропан, бутани) на площах Тростянецького нафтового родовища».

Місце та час проведення: приміщення Тростянецької сільської ради (вул. Шкільна, буд. 3а, с. Тростянець, Ічнянського району, Чернігівська область), початок о 13:00 годині.

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна – тел. 677-914;

e-mail: : [email protected].

 

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

25 липня 2019 року відбудеться Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Продовження видобування на Малодівицькому родовищі корисних копалин (нафта, газ розчиненний у нафті, супутні компоненти: етан, пропан, бутани)».

Місце та час проведення: приміщення Малодівицької селищної ради (вул. Слобідська, буд. 3, с. Мала Дівиця, Прилуцького району, Чернігівська область), початок об 11:00 годині.

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна – тел.  677-914;

e-mail: : [email protected].

 

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

18 липня 2019 року відбудеться громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Будівництво системи автономного газопостачання зерносушарки GRAIN HANDLER, яка знаходиться за адресою: Чернігівська обл., Бобровицький р-н, с.Козацьке ».

Місце та час проведення: приміщення сільського будинку фольклору у с. Козацьке по вул. Миру, буд. 72, о 14:00 годині.

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна,  тел. 677-914; e-mail: [email protected].

 

    Анонс. Громадське слухання

11 липня 2019 року відбудеться громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Реконструкція каналізаційних очисних споруд з впровадженням енергозберігаючих технологій на основі установки «УМКА-БІО» в смт Варва Варвинського району Чернігівської області продуктивністю 500 м3 /добу».

Місце та час проведення: зала засідань Варвинської селищної ради (вул. Пилипенка, буд. 3, смт Варва, Чернігівська область), початок о 14:00.

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Ганжа Валентина Юріївна – тел. 677-914; e-mail[email protected].

 

Анонс. Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля

27 червня, у четвер, відбудеться Громадське слухання звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Реконструкція руслового ставка на річці Носівочка в адміністративних межах міста Носівка Чернігівської області з метою покращення його санітарно – екологічного та технічного стану».

Початок заходу: 10:00.

Місце проведення: актова зала Носівської міської ради (вул. Центральна, буд. 20, м. Носівка, Чернігівська область).

Контактні особи: начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Валентина Ганжа, тел. 677- 914, e-mail: [email protected].

 

Анонс. Громадські слухання

20 грудня 2018 року відбудеться громадське слухання щодо звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Реконструкція АЗС з влаштуванням АГЗП за адресою: вул. 30 років Перемоги, 34, м. Сновськ, Чернігівської області».

Початок заходу: об 11:00 год.

Місце проведення: Чернігівська область, м. Сновськ, вул. Незалежності, буд. 19.

Контактна особа: начальник відділу оцінки впливу на довкілля та екологічного моніторингу управління екології та природних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Ганжа Валентина Юріївна, тел.: (0462) 677-914, e-mail: [email protected].

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об'єднань.

 

Анонс. Засідання за «круглим столом»

28 листопада 2018 року, у середу, у Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації відбудеться засідання за «круглим столом» на тему: «Поводження з відходами: екологічний та економічний аспекти».

Початок заходу: о 10:00 год.

Місце проведення: мала зала Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, проспект Миру, 14).

Контактна особа: заступник начальника управління екології та природних ресурсів – начальник відділу дозвільної діяльності та регулювання природних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації  Небрат Тетяна Григорівна, тел.: (0462) 933-496, e-mail: [email protected]

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадськості.

 

Анонс. Громадські слухання

22 листопада 2018 року, відбудуться громадські слухання звітів з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності:

№ 1 «Продовження видобування на Щурівському родовищі корисних копалин (нафта, газ розчинений у нафті)»;.

№ 2 «Продовження видобування на Тростянецькому родовищі корисних копалин (нафта, газ розчинений у нафті)».

Початок заходу № 1: об 11:00 год.

Місце проведення № 1: Чернігівська область, Прилуцький район, с. Смош, вул. Покровська, буд. 32.

Початок заходу № 2: о 14:00 год.

Місце проведення № 2: Чернігівська область, Ічнянський район, с. Тростянець, вул. Шкільна, буд. 3А.

Контактна особа: начальник відділу оцінки впливу на довкілля та екологічного моніторингу управління екології та природних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації – Ганжа Валентина Юріївна, тел.: (0462) 677-914, e-mail: [email protected].

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об'єднань.

 

Анонс. Громадські слухання

20 листопада 2018 року відбудуться громадські слухання звітів з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності:

№ 1 «Видобуток нафти, газу і газоконденсату, підготовку нафти до товарного виду та транспортування трубопроводами НГВУ «Чернігівнафтогаз» (Богданівське родовище)»;

№ 2 «Видобуток нафти, газу і газоконденсату, підготовку нафти до товарного виду та транспортування трубопроводами НГВУ «Чернігівнафтогаз» (Гнідинцівське родовище)».

Початок заходу № 1: об 11:00 год.

Місце проведення № 1: Чернігівська область, Варвинський район, с. Богдани, вул. Шлях, буд. 3.

Початок заходу № 2: о 13:00 год.

Місце проведення № 2: Чернігівська область, Варвинський район, с. Гнідинці, вул. Незалежності, 38.

Контактна особа: начальник відділу оцінки впливу на довкілля та екологічного моніторингу управління екології та природних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації – Ганжа Валентина Юріївна, тел.: (0462) 677-914, e-mail: [email protected]

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об'єднань.

 

Анонс. 06 вересня відбудеться засідання за «круглим столом»

06 вересня 2018 року, у приміщенні Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації  відбудеться засідання за круглим столом щодо обговорення проекту Закону України «Про ратифікацію Мінаматської конвенції про ртуть».

Початок заходу: о 15:00 год.

Місце проведення: зала № 2 Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, Проспект Миру 14, 3 поверх, зал №2).

Контактна особа: заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації – начальник управління екології та природних ресурсів Новак Василь Андрійович, тел.: (0462) 77-44-83, e-mail: [email protected].

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об'єднань.

 

 Анонс. Зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка з представниками громадськості

25 жовтня 2016 року о 10:00 год. відбудеться зустріч заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Сергія Сергієнка з представниками громадськості, зокрема з членами комітету з питань житлово-комунального господарства та будівництва Громадської ради при облдержадміністрації.

На заході будуть надані відповідно до компетенції роз’яснення щодо принципів формування тарифів на житлово-комунальні послуги, опалення, природний газ, електроенергію, водопостачання, а також урядових рішень із спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, підтримки енергозбереження, обговорені питання початку опалювального сезону в області.

До участі у заході запрошуються представники ЗМІ, громадськості та зацікавлені.

Місце проведення заходу: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, зал № 2 Чернігівської облдержадміністрації.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Сапон Валентина Василівна, головний спеціаліст Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, тел. (0462) 675967, e-mail: [email protected].

 

Анонс. Круглий стіл на тему «Стан лісової галузі Чернігівщини»

 26 липня, у вівторок, у Чернігові відбудеться засідання за круглим столом на тему «Стан лісової галузі Чернігівщини».

Розглядатимуться питання щодо вирубки лісу в державних та комунальних лісових господарствах, обігу деревини в Чернігівській області, транспортування лісу та пиломатеріалів, роботи лісозаготівельних та деревообробних підприємств.

Початок заходу: об 14:00 год.

Місце проведення: зала № 2 обласної державної адміністрації.

Контактна особа: заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, начальник управління екологічної безпеки та дозвільної системи Тетяна Небрат, тел.: (0462) 675-752, e-mail: [email protected].

Запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об'єднань

 

Анонс. Засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та забезпечення біозахисту у житлово-комунальному господарстві»

 1 квітня 2016 року (п’ятниця) відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та забезпечення біозахисту у житлово-комунальному господарстві».

Захід проводить комітет Громадської ради при облдержадміністрації з питань санітарно-епідеміологічного благополуччя, життєдіяльності та пест-контролю.

Місце проведення заходу: приміщення Департаменту економічного розвитку ОДА (м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, кім. 5).

Початок: о 14:00 год.

Запрошуються представники громадськості та ЗМІ.

 

 

Анонс. 11 лютого відбудеться засідання за «круглим столом»

 11 лютого 2016 року відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Про роботу автоперевізників області в умовах зміни бюджетного законодавства щодо компенсації витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян».

Місце проведення:приміщення Департаменту економічного розвитку ОДА, кім. 5.

Початок:о 15:00 год.

Запрошуються представники громадськості та ЗМІ.

 

Анонс. 10 лютого відбудеться засідання за «круглим столом»

 10 лютого 2016 року відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Особливості реформування адміністративно-територіального устрою Чернігівської області (економічний та освітянський аспекти)».

Захід проводить  комітет Громадської ради при облдержадміністрації з питань освіти і науки (голова комітету Дорохін В.Г.).

Місце проведення:  приміщення Департаменту економічного розвитку  облдержадміністрації, кім. 5 (вул.Шевченка, 7).

Початок: о 14:00 год.

Запрошуються представники громадськості та ЗМІ.

 

Анонс. Засідання за «круглим столом» на тему « Забезпечення соціального захисту дітей,
які перебувають у складних життєвих обставинах»

 2 грудня 2015 року відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах».

Під час заходу буде обговорено стан справ у сфері дитячої бездоглядності та безпритульності та шляхи співпраці органів державної влади та інститутів громадського суспільства в напрямку забезпечення соціально-правового захисту кожної дитини, яка опинилась у скрутному становищі.

Участь в заході візьмуть представники структурних підрозділів облдержадміністрації: Служби у справах дітей, Департаменту соціального захисту населення, Управління освіти і науки, Управління охорони здоров’я, Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівський області, громадських організацій.

Напрацювання та пропозиції, що будуть сформульовані в рамках обговорення, будуть використані в діяльності служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та інших органів та установ, які працюють в інтересах дітей в області.

Організатор заходу: Служба у справах дітей облдержадміністрації.

Початок заходу: о 14.30 год.

Місце проведення: м.Чернігів, вул. Шевченка, 21 (приміщення Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).  

Відповідальна особа: заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації  Олифіренко Юлія Іванівна  (телефон: 674-638).

 

Анонс. Громадське обговорення щодо незаконних забудов в історичній частині м. Чернігова

 29 жовтня відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині Чернігова».

В громадському обговоренні візьмуть участь представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій  облдержадміністрації, управлінь містобудування та архітектури облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, Управління культури Чернігівської міської ради, Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Організатори заходу: комітет з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зал № 2 Чернігівської облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, м. Чернігів).

До участі у заході запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об’єднань, які опікуються питаннями охорони пам’яток культурної спадщини.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Петрова Тамара Іванівна, голова комітету з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації, тел. 066-89-23-692, електронна адреса: [email protected].

 

Анонс. Наукова конференція «Володимир Великий та його доба»

 11 вересня відбудеться наукова конференція «Володимир Великий та його доба».

Програма заходу: 10:30—15:00 год. — доповіді та обговорення.

Організаторами заходу виступають Департамент культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, Чернігівська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, історико-археологічний музейний комплекс «Древній Любеч», Чернігівський інститут історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського.

До участі в заході запрошуються науковці, археологи, вчителі, викладачі вузів, студенти, учні, громадськість та представники засобів масової інформації.

Крім того, враховуючи актуальність питань, що обговорюватимуться під час заходу, до участі також запрошені представники Інституту історії України НАН України.

Початок заходу: 10:30 год.

Місце проведення: смт Любеч Ріпкинського району у приміщенні Любецької селищної ради.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Латіна Лариса Олександрівна, начальник відділу розвитку туризму та музейної роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, р. т. (0462) 676 562, електронна адреса: [email protected].

 

Анонс. Засідання «круглого столу» «Дерегуляція проти корупції»

 8 вересня відбудеться засідання «круглого столу» на тему «Дерегуляція проти корупції» за напрямком: «Рослинництво/насінництво».

В обговоренні питань з дерегуляції та проблем малого і середнього бізнесу в регіоні візьмуть участь насіннєві господарства області, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, громадська організація Agro.ReformsUA, Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, Держсільгоспінспекція в Чернігівській області та представники ЗМІ.

За результатами обговорень будуть сформовані пропозиції, які будуть враховані в роботі та при розробленні нормативно-правових актів.

Організатор заходу: Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

 Початок заходу: 11:00 год.

 Місце проведення: Чернігів, пр-т Миру, 14, мала зала Департаменту АПР.

Відповідальна особа: заступник начальника управління – начальник відділу економічного аналізу та інвестицій Департаменту Василь Жук (телефон: 77-89-45).

 

Анонс. Обговорення проекту обласної Програми підтримки
розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини
на 2016–2020 роки

 29 липня (середа) в Чернігівській облдержадміністрації відбудеться засідання за «круглим столом» щодо громадського обговорення проекту обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Початок заходу: о 10:00 год.

Місце проведення: зала № 2 Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка, 7).

Організатор заходу та розробник обласної програми: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Результатами реалізації зазначеної Програми стануть, зокрема, підтримка системності інформаційної політики на території області, удосконалення механізмів інформаційної діяльності місцевих органів влади, зміцнення інформаційної безпеки Чернігівщини, підвищення спроможності місцевих ЗМІ в опорі інформаційним загрозам та стимулювання фахового розвитку їх працівників, краще задоволення інформаційних потреб населення, підвищення читацької культури в області, підтримка випуску творів місцевих авторів і розвитку видавничої справи.

Контактна особа: Валерій Володимирович Сорокін, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (т/ф.: (04622) 4-11-07, е-пошта: [email protected]

До участі запрошуються члени робочої групи з розробки проекту згаданої Програми, члени професійних журналістських та письменницьких організацій, представники громадських організацій, засобів масової інформації та усі зацікавлені особи.

 

 Анонс. Громадські слухання на тему: «Збереження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість
для сільськогосподарських товаровиробників»

 21 липня 2015 року о 10:00 год. відбудуться громадські слухання на тему: «Збереження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників».

В обговоренні питання внесення змін до Податкового кодексу України стосовно скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників з 01 січня 2016 року візьмуть участь представники аграрного сектору області, аграрних громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також народні депутати України, представники Мінагрополітики, ДФС, наукових, освітніх установ та інші зацікавлені особи.

Організатор заходу: Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Місце проведення: зала №1 Чернігівської облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, м. Чернігів).

До участі у заході запрошуються представники громадських об’єднань, які опікуються правами сільськогосподарських товаровиробників.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Жук Василь Олексійович, заступник начальника управління – заступник головного бухгалтера, начальник відділу бухгалтерського обліку та економіки АПК Департаменту, (04622) 77-89-45, електронна адреса: [email protected].

 

 Анонс. «Круглий стіл» на тему «Розвиток природно-заповідної справи області»

  7 липня 2015 року об 11:00 год. відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Розвиток природно-заповідної справи області.

Організатор заходу: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації. У заході візьмуть участь представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Ніжинської районної ради, РЛП «Міжрічинський», Мезинського НПП, Проекту Європейського Союзу «ClimaEast», науковці та громадськість.

Метою заходу є привернення уваги громадськості до збереження та розширення природно-заповідного фонду області та охорони навколишнього природного середовища в цілому.

Питання, що планується обговорити: розширення мережі ПЗФ області (створення РЛП «Ніжинський», ландшафтного заказника «Обирок» та НПП «Міжрічинський»); перспективи екологічного туризму в області; стан виконання «Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014—2020 рр.»; підсумки дозвільної діяльності в сфері поводження з водними ресурсами, атмосферним повітрям, а також стан паспортизації місць видалення відходів; стан виконання «Програми формування національної екологічної мережі в Чернігівській області на 2003—2015 рр.»

До участі у заході запрошуються представники громадських об’єднань, які опікуються питаннями охорони навколишнього природного середовища.

Місце проведення заходу: м. Чернігів, вул. Малясова, 12 (приміщення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації).

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактних осіб: Синіговець Віталіна Дмитрівна, начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі, тел. (04622) 42251, e-mail: [email protected].

  

Анонс. Засідання за «круглим столом» на тему: «Обговорення заходів забезпечення стратегії біологічної безпеки в Чернігівській області на 2015-2020 роки»

  23 червня з 10:00 до 18:00 год. відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення заходів забезпечення стратегії біологічної безпеки в Чернігівській області на 2015—2020 роки».

Програма заходу: 10:00—15:00 год. — доповіді, 15—18 год. — обговорення.

Організаторами заходу виступають Головне управління ветеринарної медицини в Чернігівській області та Комітет з питань санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, життєдіяльності людини та пест-контролю Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.

Під час заходу планується обговорити наступні питання:

• надзвичайної біологічної загрози африканської чуми свиней (АЧС) та механізмів здійснення профілактичних заходів, зокрема розробка проекту заходів з питань профілактики АЧС у Чернігівський області згідно до стандартів безпеки ЄС;

• розробки звернень органів виконавчої влади, комісій, комітетів, громадських об’єднань по залученню державних органів, міжнародних структур та підприємств, організацій всіх форм власності до спільних дій по попередженню розповсюдження АЧС у Чернігівській області шляхом технічної та методологічної допомоги;

• про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 214 «Про методику формування спроможних територіальних громад».

До участі в заході запрошуються представники структури ветеринарної медицини в Чернігівській області, державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській обласній державній адміністрації, господарств, підприємств, установ та організацій різних форм власності області та представники засобів масової інформації.

Крім того, враховуючи актуальність питань, що обговорюватимуться під час заходу, до участі також запрошені представники Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, МОЗ України, МВС України, МНС України, Державної прикордонної служби України, Інституту медицини праці НАМН України, Громадської ради при Державній санітарно-епідеміологічної службі України, Українського НДІ медицини транспорту, Національного координатора проекту ЄС ФАО, UPCA, Національної комісії України з Кодексу аліментаріус.

Місце проведення заходу: м. Чернігів, вул. 1-го Травня, 180 (у приміщенні Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області).

Для отримання додаткової інформації звертайтеся до контактної особи: Ляхович Мирослав Степанович, голова Комітету з питань санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, життєдіяльності людини та пест-контролю Громадської Ради при Чернігівській ОДА, тел. (067) 460 98 88, електронна адреса: [email protected].

ГО Активне Суспільство України