Актуальна інформація про обмеження і карантин

Актуальна інформація

На території Чернігівської області з 00 годин 00 хвилин 29 березня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 березня 2021 року.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 Уряд продовжив карантин в Україні до 30 квітня 2021 року.

З 24 лютого 2021 року на території України встановлюється “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

***

З 8 по 24 січня діятимуть посилені карантинні обмеження, які регламентуються постановою «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Уряд прийняв рішення щодо запроваджено перелік карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня 2020 року на всій території України.

Уряд прийняв рішення щодо подовження карантинних обмежень до 31 грудня 2020 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні 13 жовтня, шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №641.

***

З 1 червня громадський транспорт у Чернігові працює у звичайному режимі.

***

На Чернігівщині перейшли до другого етапу послаблення карантинних заходів

Відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 1 червня в регіоні дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб та не молодше 12 років).

Окрім того, комісія на засіданні 28 травня дозволила:

  • відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти;
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) між регіонами;
  • міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

***

Послаблення карантину на Чернігівщині: дозволено роботу громадського транспорту

Також дозволено:

— проведення спортивних заходів без глядачів, у яких беруть участь до 30 осіб (за погодженням із профільними структурних підрозділів облдержадміністрації — до 50, більше – за погодженням з МОЗ України);
— проведення релігійних заходів — якщо у відповідній будівлі перебуватиме не більше однієї особи на 10 квадратних метрів;
— діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях).

***

З 22 травня в Україні стартує другий етап виходу з карантину. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності  (тобто у кожному регіоні окремо), в залежності від ситуації на місці. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу.

***
Під час карантину спортсменам штатних збірних команд дозволено індивідуально тренуватися.

15 квітня на засіданні Уряду підтримано внесення зміни до пункту 2 постанови № 211 щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Документ доповнений пунктом 7, який передбачає забезпечення проведення індивідуальних тренувань (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю) всім спортсменам штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.

***

Кабінет Міністрів України 8 квітня ухвалив зміни до постанови № 211, розширивши перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності. Рішення прийняте з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідно до постанови дозволено:

  • діяльність хімчисток, оскільки задіяна мінімальна кількість обслуговуючого персоналу, а відвідувачі не проводять багато часу в приміщенні;
  • роботу будівельників, оскільки робітники здебільшого працюють на відкритому просторі або маленькими групами;
  • заготівлю вторинної сировини, що необхідна для забезпечення безперервного виробництва.

***

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року, та вніс зміни до деяких своїх актів, ухвалених раніше щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Наразі заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами. Навчання  триває за дистанційною формою. Усі зміни в освітньому процесі, впроваджені через карантин, зібрано на окремому сайті: http://mon-covid19.info 

Заборонена діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім того, заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні; пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Також продовжено закриття пунктів пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень та КПП на в’їзд-виїзд на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

Водночас, дозволено певні види діяльності з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використання засобів індивідуального захисту.

Зокрема:

  • Діяльність закладів громадського харчування щодо адресної доставки замовлень.
  • Торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку.
  • Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.
  • Перевезення легковими автомобілями.
  • Перевезення службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції.
  • Перевезення у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі дозволяється кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах.

***

У Чернігові з 27 березня весь громадський транспорт переходить до закінчення карантину на новий порядок роботи і обслуговує тільки працівників підприємств/служб життєзабезпечення міста з метою їх доставки на роботу/з роботи.

  • Весь громадський транспорт працює в режимі спеціальних регулярних перевезень: з 06:00 год до 09:00 та з 16:00 до 20:00;
  • Дозволяється проїзд тільки тим, хто має спеціальні перепустки ("Тимчасові посвідчення" встановленого зразка), а також паспорт. Для військових спеціальною перепусткою є військовий квиток;
  • Пільги на безоплатний проїзд у режимі спеціальних перевезень не діють;
  • Перевезення пасажирів - тільки у засобах індивідуального захисту;
  • Дозволяється перевезення пасажирів у кількості не більше 50% від кількості сидячих місць

Рух транспорту у м. Чернігів в режимі спецперевезень:

***

До 24 квітня 2020 року закрито пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) сполучення (крім здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій)

До 24 квітня 2020 року тимчасово заборонено в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (крім тих, що мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів). В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

***

Нормативні документи

Постанова Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 № 956 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641

Постанова Кабінету Міністрів України від 22.06.2020 № 641 Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" 

Постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" зі змінами

Постанова Кабінету Міністрів України від 15.04.2020 № 284 "Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211"

Постанова Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 262 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211"

Постанова Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 № 255 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211"

Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 239 "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України"

Постанова Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211"

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.03.2020 № 287-р "Про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.03.2020 № 288-р  "Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення"

Розпорядження голови Чернігівської ОДА від 26.03.2020 № 183 "Про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації" 

Розпорядження голови Чернігівської ОДА від 18.03.2020 № 163 "Про заходи з організації роботи у період карантину" 

Розпорядження голови Чернігівської ОДА від 11.03.2020 № 146 "Про запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19"

ГО Активне Суспільство України